Gazdag funkcionalitás kis méretben: Toshiba Satellite Click Mini 2 az 1-ben notebook

Kütyü Magazin - 2015. január 10.

A Toshiba bemutatta új, leválasztható kijelzővel rendelkező notebookját, a Satellite Click Minit. A 8,9 hüvelykes kompakt eszköz kétféle szerepet is betölthet: egy teljes funkcionalitású, Windows 8.1 Update rendszerrel ellátott laptop, mely egy gomb megnyomásával táblagéppé alakítható, így nem szükséges két eszközt magunkkal vinni. 

Felhőtlen szórakozás, kisméretű eszköz

A 8,9 hüvelykes (22,6 cm) Satellite Click Mini tömege tablet módban mindössze 470 g, vastagsága pedig csak 9,8 mm, míg billentyűzetes dokkolójával együtt ugyanezen értékek: 999 g2 és 19,9 mm. A kompakt eszközt Full HD felbontású (1920 x 1200), nagy fényerejű IPS kijelzővel látták el, mely nagy betekintési szögének köszönhetően több néző számára is kiváló vizuális élményt nyújt filmnézés vagy fotóink megtekintése közben.


A lélegzetelállító képi tartalom mellett a Satellite Click Mini kitűnő hangzást is nyújt, melyet a Dolby Digital Plus eljárással ellátott, oldalsó elhelyezésű sztereó hangszórók biztosítanak. A hangzásjavító funkció lehetővé teszi, hogy a filmekben, a zenékben vagy a játékokban elhangzó minden zörej és futam úgy szól, ahogy eleve eltervezték. A hang erőteljes és kiváló minőségű.

Tökéletes használhatóság útközben is

A Satellite Click Mini a gondos tervezésnek köszönhetően otthon és utazás közben munkára és szórakozásra egyaránt remekül használható egész nap. A billentyűzetet csatlakoztatva, akkumulátoros üzemmódban akár 16 óra videolejátszásra is képes, ami egy átlagos munkanapra elegendő, sőt még utána is. Billentyűzet nélkül, tabletként a Satellite Click Minin egyszeri feltöltéssel akár 8 órán1 át nézhetjük kedvenc filmjeinket. Az intelligens rendszer először mindig a készülék akkumulátorát tölti fel és meríti le utoljára, ezáltal önállóan használva az akku üzemideje a lehető legjobban használható ki.

A Windows 8.1 with Bing operációs rendszerrel ellátott eszközhöz egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra szóló előfizetés is jár, így a már megszokott alkalmazásokkal készíthetjük el dokumentumainkat vagy olvashatjuk el elektronikus leveleinket. A Microsoft Office 365 Egyszemélyes változat előfizetése egy személyi számítógépre is kiterjeszthető, vagyis az eszközök közti adatcsere sem jelenthet gondot. Az előfizetéshez továbbá 1 TB OneDrive online tárhely használata is jár, az adatainkat tehát biztonságos helyen tárolhatjuk. A havi 60 Skype nemzetközi perc révén pedig nehézségek nélkül tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal és családunkkal.

A beépített Intel Atom processzor elegendő teljesítményt és sebességet nyújt a legújabb, lenyűgöző grafikájú mobilos játékokhoz, valamint gyors rendszerbetöltést, böngészést biztosít, és több alkalmazás egyidejű futtatását is lehetővé teszi.

 

 

Számos csatlakozási lehetőség

A Satellite Click Mini sokféle csatlakozási lehetőséggel rendelkezik tablet és laptop módban egyaránt. Tabletként a Micro-HDMI kimenet segítségével az eszköz nagy kijelzőhöz kapcsolható, ami például nagyobb nézőközönség esetén ideális. A microSD/SDHC/SDXC bővítőhely és a Micro-USB 2.0 port a különféle tartalmak megosztásában nyújt segítséget.

A billentyűzet teljes méretű USB 2.0 portot és SD kártyahelyet tartalmaz, így a fájlok cseréje sem jelent gondot, illetve a beépített 32 GB eMMC tárhely is egyszerűen bővíthető. A vezeték nélküli kijelző technológiája segítségével az audio- és videotartalmak könnyedén, vezetékek használata nélkül megoszthatóak a csatlakoztatott eszközökkel.

 

 

Kapd el a pillanatot!

Az 5 MP-es, autofókuszos hátlapi kamera révén az utazás bármelyik pillanatát csúcsminőségben rögzíthetjük, míg a HD felbontású előlapi kamera segítségével szemtől szembe folytathatunk videobeszélgetést kollégáinkkal, barátainkkal, családunkkal. A Satellite Click Mini egyik jellegzetessége a telepített TruCapture alkalmazás, ennek köszönhetően a dokumentumainkról, egy fehér tábla tartalmáról vagy akár egy vetített képről kiváló minőségű fotót rögzíthetünk még útközben is, így rengeteg időt spórolhatunk meg. A TruCapture csökkenti a tükröződést és kiemeli a színeket, ezáltal a rögzített dokumentum, szöveg olvashatósága növekszik. A TruCapture alkalmazás karakterfelismerő funkciója azt is lehetővé teszi, hogy a vele rögzített nyomtatott szövegekben kereshetünk, illetve más alkalmazásokban is felhasználhatjuk azokat.

A szaténarany (Satin Gold) és gyöngyházfehér színben kapható Satellite Click Mini éppen annyira stílusos, mint amennyire kényelmesen használható. Rendkívül tartós kialakítású, és mindig kész a használatra.

A gyöngyházfehér Toshiba Satellite Click Mini 2015 első negyedévében kerül az európai boltokba, míg szaténarany (Satin Gold) színben 2015 második negyedévétől lesz kapható.

 

 

A Toshiba Satellite Click Mini főbb jellemzői:


·    Kijelző: 8,9” (22,6 cm) WUXGA (1920 x 1200) IPS kijelző, kapacitív, tízujjas érintésvezérléssel
·    Processzor: Intel Atom Z3735F processzor
·    Grafikus egység: Integrált Intel grafikus egység
·    Memória: 2 GB DDR3L
·    Háttértár: 32 GB eMMC

Csatlakozók:
o    Tablet: 1 x Micro-HDMI-kimenet, 1 x Micro-USB és 1 x microSD kártyahely (akár 128 GB támogatása), 1 x mikrofon/fejhallgató egyesített port
o    Billentyűzet: 1 x teljes méretű USB 2.0, 1 x teljes méretű SD kártyahely (akár 128 GB támogatása)

·    Adatátvitel: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, vezeték nélküli kijelző technológia
·    5 MP-es autofókuszos hátoldali kamera, 2 MP-es előlapi kamera
·    Hang: oldalsó nyílású sztereó hangszórók, Dolby Digital Plus hangzásjavítással
·    Operációs rendszer: Windows 8.1 Update with Bing
·    Egyéves előfizetés a Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatára
·    Akkumulátor-üzemidő: akár 16 óra videolejátszás a billentyűzetes dokkolóval
·    Szín: Szaténarany (Satin Gold) vagy gyöngyházfehér

Méretek:
o    Tablet mód: 235 x 161 x 9,8 mm
o    Laptop mód : 235 x 170,6 x 19,9 mm

Tömeg:
o    Tablet: 470 g
o    Laptop mód: 999 g

 

Vissza