APC Mobile Power Pack – külső akkumulátor termékcsalád mobileszközökhöz

Kütyü Magazin - 2015. január 26.

A Schneider Electric bemutatta az APC Mobile Power Pack nagy kapacitású és magas hatásfokú külső akkumulátor termékcsaládot, amely a különböző típusú okostelefonok és tabletek, valamint bármilyen USB kábelről tölthető eszköz mobiltöltésére szolgál. 

Új, mobileszközökhöz tervezett külső akkumulátor termékcsaládot mutatott be Schneider Electric. A kompakt tervezésű, könnyű tápegységek lehetővé teszik, hogy a felhasználók bárhol és bármikor feltölthessék készülékeiket, legyen az egy repülőút vagy egy kirándulás a hegyekben. Ezen felül a töltők segítségével egyszerre több alkalmazás is hosszabb ideig használható, beleértve az olyan energiaigényes applikációkat, amelyek helymeghatározó és GPS-szolgáltatásokon alapulnak.

Az APC Mobile Power Pack lehetővé teszi, hogy akkor és ott futtassuk a mobilalkalmazásokat, ahol és amikor szükségünk van rá, azaz e-maileket és dokumentumokat tölthetünk le, játszhatunk, illetve kommentelhetünk és képeket, videókat oszthatunk meg a közösségi oldalainkon. A termékcsalád segítségével nem kell tekintetünket a készülékünk töltésjelzőjén tartanunk akkor sem, ha nagyfelbontású kijelzővel rendelkezik.

Nagy-Huszár Imre, a Schneider Electric IT üzletágának magyarországi vezetője elmondta, hogy sok külső akkumulátorból kihagyják a gyártók az olyan védelmi funkciókat, mint a túlmelegedés, a túltöltés vagy a túlzott kisütés. Ezek hiánya az akkumulátorok idő előtti meghibásodásához, túlmelegedéshez, vagy extrém körülmények között akár teljes szétolvadásához is vezethet. Az APC Mobil Power Pack 8 áramkör-védelmi modulja (Protection Circuit Module, PCM) azonban teljes mértékben megvédi az eszközt a fent említett problémák, valamint az akkumulátor túláram, USB túlterhelés vagy rövidzár, illetve a gyors önkisülés ellen.


Okos, hatékony, stílusos

Az APC külső akkumulátorok kétféle kiszerelésben érhetők el: a 108mm x 65mm x 15mm méretű, 142g-os M5 (5000 mAh) készülék egy üzemidő során képes egy átlagos okostelefont kétszer teljes mértékben feltölteni. A nagyobb, 147mm x 89mm x 14mm méretű 243g-os M10 (10 000 mAh) eszköz pedig egy tablet vagy négy okostelefon teljes feltöltésére elegendő energiát biztosít. Az alkalmazott lítium-polimer akkumulátor technológiának köszönhetően a mobil-kiegészítők dupla annyiszor tölthetők fel, mint a lítium-ion akkumulátorral szerelt hasonló termékek, ráadásul a töltés automatikusan azonnal leáll, amint eléri a megfelelő szintet. Mindez megnövelt élettartamot és megbízhatóbb tartalék energiaellátást biztosít.

Továbbá egyszerre két készüléket csatlakoztathatunk USB-porton keresztül a tápegységhez, a töltöttségi szintet pedig egy 4 LED-es kijelzőn tudjuk nyomon követni. Magát az APC akkumulátort a mellé csomagolt micro USB-kábelen keresztül ‑ az M5 esetén átlagosan 4 óra, az M10 esetén 8 óra alatt – tölthetjük fel. Mindkét tápegység hatékonyan őrzi meg a töltöttségi szintjét, így akár hetekig is benntarthatjuk laptop- vagy kézitáskánkban, hátizsákunkban anélkül, hogy jelentős mértékben csökkenne a töltöttségi szint. A töltők magas fényű fehér és fekete kivitelben kaphatók, kialakításuk jól illeszkedik a korszerű mobileszközök stílusához.

 

Vissza