Február 12-én debütál a OnePlus „OxygenOS”

Farkas Norman - 2015. január 30.

OxygenOS néven érkezik a OnePlus saját fejlesztésű Android 5.0 Lollipop rendszerre épülő felülete, amely a nyitottság, a testreszabhatóság és a felesleges funkciók elhagyása jegyében készül.

Az egyik legjobb ár/érték aránnyal bíró csúcsmobilként ismertté vált OnePlus One gyártója hamarosan kiadja saját fejlesztésű, a Cyanogen ROM-tól távol álló rendszerfelületét, amely az alap Android 5.0 Lollipopra építkezik.

A vállalatot minden bizonnyal egy korábbi affér miatt kezdett hozzá a saját ROM elkészítéséhez, ugyanis Indiában megállapodást kötött a Cyanogen és a helyi MicroMax, melynek következtében ideiglenesen betiltották az országban a Cyanogen ROM-ot futtató OnePlus One mobilok értékesítését.

 

 

A OnePlus már a betiltás után nem sokkal kiadta saját UI-jának alfa verzióját, hogy elkerülje az esetleges konfliktusokat a Micromaxszal. Bár az új ROM a legújabb Cyanogen szoftvertől eltérően már az Android 5.0-ra épül, messze áll a tökéletességtől, hiszen semmi extrát nem kínál az alap androidos repertoáron felül.

A helyzet hamarosan változik, ugyanis a OnePlus friss kedvcsinálója elárulta, hogy milyen néven érkezik és pontosan mikor mutatkozik be új fejlesztése. Ahogy az a lenti képről leolvasható, a szoftvert OxygenROM névre keresztelte a cég, és február 12-én rántja le róla a leplet. Az még nem derült ki, hogy milyen extra funkciók kerülnek a ROM-ba az alfa kiadáshoz képest, de remélhetőleg lesz minek örülni , hiszen a OnePlus a nyitottságot, a testreszabhataóságot és a felesleges funkciók mellőzését tartja szem előtt a fejlesztés során.

 



 

[Forrás: Engadget]

Vissza