Új mobilfizetési megoldás a hazai piacon

Kütyü Magazin - 2015. február 20.

Az Allianz pénzügyi tanácsadóinál egy új fizetési megoldással találkozhatnak a felhasználók. Az Allianz Hungária Zrt, az Ingenico Group és a MasterCard közös fejlesztésében létrehozott mobilbankkártya-terminál a tanácsadók okostelefonjához csatlakoztatva teszi lehetővé a mágnescsíkos, chipes és egyérintéses kártyák elfogadását, a gyors és biztonságos fizetést.

Akár otthon, a nappalinkban ülve is fizethetünk bankkártyával az Allianz pénzügyi tanácsadóinál egy új, Magyarországon elsőként használt fizetési megoldásnak köszönhetően. Az Allianz tanácsadói folyamatosan kapcsolódnak be a programba a terminál 2014. október 31-i bevezetése óta, február 15-én már 560-an rendelkeztek ilyen megoldással. A megoldás sikerét mutatja, hogy ebben a rövid időszakban a tanácsadók csaknem 7000 tranzakciót bonyolítottak le, amelynek 20 százaléka egyérintéses fizetés volt.

Év végére ez a szám megsokszorozódhat, hiszen a tervek szerint december végén az ügyfelek már 800 tanácsadónál teljesíthetik díjfizetési kötelezettségüket bankkártyával, akár egyetlen érintéssel is. Az mPOS (mobil POS) terminál gyors, kényelmes és biztonságos fizetést tesz lehetővé, így az ügyfelek elkerülhetik a csekkbefizetést vagy a banki átutalás költségeit.

Az Allianz szerint mPOS terminálok bevezetése az ügyfelek még magasabb szintű kiszolgálását biztosítja, hiszen minden az ügyfelünk által választott helyen és időben történhet. Ezen felül a terminálok bevezetése korszerű, papírmentes és innovatív megoldást is biztosít, amely a teljesen automatizált folyamattal kényelmes, rugalmas, gyors és biztonságos díjfizetést tesz lehetővé.

Az Ingenico Group elmondása szerint egyik legfontosabb törekvésük a folyamatos innováció annak érdekében, hogy vállalati ügyfelei számára gazdagabbá, zökkenőmentesebbé és személyesebbé tegye a saját vásárlóikkal való együttműködést, függetlenül az értékesítési csatorna típusától. Az új mobilfizetési megoldást  az Ingenico csapata fejlesztette, amely lehetővé teszi a tanácsadók számára, hogy a legnagyobb biztonság mellett fogadjanak el kártyás fizetéseket okostelefonjuk és a hozzá tartozó üzleti applikáció, valamint a terminál segítségével. Az új megoldást a legszigorúbb biztonsági előírásoknak megfelelő robusztus adminisztrációs és kimutatásokat, jelentéseket szolgáltató háttérrendszer támogatja.
 


A MasterCard is azt vallja, hogy a mPOS terminál forradalmian új fizetési megoldás Magyarországon. Nagy előrelépés a készpénzmentes társadalom felé, mert általa olyan területen érhető el a kártyás fizetés, ahol eddig nem volt jelen. Világszerte egyre több vállalkozás választja a mobilfizetési terminálok használatát annak érdekében, hogy növelje forgalmát, és jobb kiszolgálást biztosítson ügyfeleinek. A terminál használata gyors és egyszerű, az okostelefonok elterjedésével kézenfekvő megoldás azoknak a szolgáltatóknak, amelyek eddig csak készpénzt fogadtak el, de szívesen változtatnának ezen.

Az Ingenico iCMP mPOS terminálja egy okostelefon vagy táblagép és egy hozzá tartozó iOS és Android alatt futó üzleti, értékesítési alkalmazás kiegészítésével működő bankkártya elfogadó megoldás. A készülék egyaránt alkalmas a mágnescsíkos, a chipes és az egyérintéses kártyák elfogadására, kompakt mérete miatt pedig ideális megoldás a nem helyhez kötött fizetési szituációkban. A terminál biztonságos Bluetooth kapcsolat segítségével kommunikál az okostelefonnal vagy táblagéppel. A megoldás különlegessége az is, hogy nincs kinyomtatott nyugta, ezeket az ügyfél emailen keresztül kapja meg és nem kell tárcájában őriznie.
 

 

 

Vissza