Windowsos mobil is lapult az Acer tarsolyában

Farkas Norman - 2015. március 3.

Androidos mobiltriója mellett egy Windows Phone alapú készüléket is bemutatott Barcelonában az Acer. A belépőszintű Liquid M220 igen szerény hardvert kínál elég alacsony áron, de ettől még frissíthető lesz Windows 10-re.

Az Acer főként Android rendszerű újdonságaival hívta fel magára a figyelmet az idei Mobile World Congresst megelőző napon, de ez nem jelenti azt, hogy más nem lapult a tajvani vállalat tarsolyában. A három – már kivesézett – androidos Liquid mobil mellett ugyanis egy Windows Phone rendszerű, alsó-középkategóriás modell is a közönség elé tárult a Liquid M220 képében.

A 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel (WVGA) felbontású kijelzővel szerelt mobil elég harmatos hardverrel bír; működését egy 1,2GHz-es kétmagos processzor biztosítja, amit 512MB RAM, 4GB bővíthető tárhely és 1300mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. A dual SIM képességgel megáldott M220-szal szelfizni is tudunk, hála 2 megapixeles előlapi kamerájának, fotózáshoz pedig 5 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi modulját használhatjuk.

 

 

Az újdonság fekete és fehér árnyalatban, Windows Phone 8.1 operációs rendszerrel a fedélzetén kerül piacra április folyamán az EMEA régió országaiban, ára 79 euró körül alakul. A gyengécske hardver dacára az M220 frissíthető lesz az idén megjelenő Windows 10 rendszerre, mely arra hivatott, hogy összemossa a mobil, tablet és számítógépes platformokat.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza