Végre vízállók lesznek az iPhone-ok?

Farkas Norman - 2015. március 9.

Az Apple friss szabadalma vízálló készülékek érkezését vetíti előre, vagyis végre az iPhone-ok tudáslistájáról sem fog hiányozni a versenytársak körében már elterjedt, hasznos képesség.

Kezdetben, a Motorola Defy idejében nem igazán válogathattunk a vízálló képességet és az okos funkciókat önmagukban egyesítő mobilok közül, de mára sokat változott a helyzet. Több androidos gyártó (pl. Sony, Samsung, Motorola stb.) is felismerte, hogy érdemes vízálló, akár víz alatt fotózni tudó telefonokkal előrukkolni, mert sokak számára vonzerővel bír a mobilok esetében a kiemelkedő ellenállóképesség. Ha figyelembe vesszük, hogy a Defy egy 2010-es modell, joggal merül fel a kérdés, hogy az okostelefon-piacot jelenleg (is) vezető Apple-nek még hogy nem jutott eszébe vízálló iPhone-t készíteni. Főleg, hogy a zafírüveget már bevetették volna az iPhone 6-ban, – ha azt le tudta volna gyártani megfelelő minőségben a GT Advanced Technologies – azaz nagyon is fókuszban volt és van náluk a strapabírás fejlesztése.

 

 

Bár a kérdések érdekesek, nem érdemes már velük foglalkoznunk, ugyanis a cupertinói óriás egyik friss szabadalma szerint jöhetne a vízálló iPhone-ok! A beadvány a hardver víz elleni védelméhez kapcsolódik és szó esik benne a belső komponensek 1-10 mikron vastag, hidrofób plazmaréteggel való bevonásáról. Az anyag alapján a bevonat nélküli hagyott csatlakozókat szilikon tömítések óvják.

Egyelőre nem tudni, hogy az Apple mikor fogja a gyakorlatba ültetni a szabadalomban foglalt módszereket, de nem kizárt, hogy már a következő iPhone modell(ek)ben debütálnak.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza