Elérhető az iOS 8.3 publikus bétája

Farkas Norman - 2015. március 13.

A pletykák beigazolódtak, ugyanis az Apple elérhetővé tette az iOS első publikus bétáját. A rendszer még fejlesztés alatt álló 8.3-as verzióját próbálhatják ki az újdonságokra éhes kíváncsiskodók, és segíthetnek a javításra szoruló részletek felderítésében.

Nem is olyan rég röppent fel a pletyka, miszerint az Apple – a korábbi iOS verziók éles kiadása után fényre derült súlyos bugokat szem előtt tartva – úgy döntött, hogy több szem többet lát alapon nem csak a fejlesztők, hanem a kompatibilis készülékekkel rendelkező egyszerű felhasználók számára is elérhetővé teszi mobil operációs rendszerének nem végleges, béta verzióit a továbbiakban.

A mendemonda egyre inkább kezdett kacsának tűnni, mivel az iOS 8.3 első és második bétája is csak a fejlesztőkhöz jutott el, de csodák csodájára a tegnap kiadott iOS 8.3 beta 3 már a nagyközönség számára is kipróbálható.

Ha rendelkezel egy támogatott iOS-es készülékkel és érdekelnek az új verzió újdonságai, illetve szívesen segítenél a szoftverben leledző hibák felderítésében az Apple-nek, akkor nincs más dolgod, mint az Apple Seed weboldalára látogatni és belépni Beta Software Programra, majd jelezni igényedet a publikus iOS 8.3 béta kipróbálására. A nem végleges rendszerverzió feltelepítését megelőzően készíts egy biztonsági mentést beállításaidról és fájljaidról az iTunes segítségével, majd töltsd le a konfigurációs beállításokat, melyek lehetővé teszik, hogy frissítsd a készülék szoftverét a szóban forgó bétára.

 

 

Természetesen lehetőség van visszatérni a legutóbbi, stabil iOS verzióra. Ehhez a béta rendszer törlését, majd a stabil kiadás telepítését kell elvégeznünk, majd visszaállíthatjuk beállításainkat a „béta tesztelés” előtt elkészített biztonsági mentés segítségével. Jó hír, hogy a frissítések fogadása érdekében szükségtelen visszatérni a korábban hivatalosan kiadott iOS verzióra, ugyanis ha a béta szoftvert használjuk a készülékünkön, ugyanúgy megkapjuk őket.

Ami az új, immár széles körben kipróbálható iOS 8.3 béta újdonságait illeti, érdemes megemlíteni a – már a hivatalosan elérhető 8.2-es verzióban is megtalálható – Apple Watch appot, illetve az Üzenetek alkalmazás új, Beszélgetés-szűrő funkcióját, ami révén külön fülek alá rendezve tekinthetjük meg a címjegyzékünkben szereplő és nem szereplő kontaktokkal folytatott beszélgetéseinket. Szintén ide tartozó újítás, hogy az ismeretlen feladóktól érkezett üzeneteket egy érintéssel jelenthetjük az Apple-nek, aki valószínűleg felülvizsgálja őket.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: iOS, Apple
Vissza