Felfedték a Windows 10 minimális rendszerkövetelményeit

Czipperer Dia - 2015. március 18.

Nemsokára érkezik a Windows 10 operációs rendszer, azonban a nagy újdonságokon kívül sok mindent nem tudunk még róla. Pedig nem ártana tisztában lenni vele, milyen masinákon futhat majd a rendszer. A Microsoft végre felfedte kártyáit.

Egy egészen új korszak kezdődik a Windows 10-zel a Microsoft életében, így sokakat foglalkoztat, vajon az ütős, új rendszer az ő gépükön, illetve mobileszközükön is futhat-e.

A minimális rendszerkövetelményekről ez idáig nem beszélt a Microsoft, azonban néhány nappal ezelőtt elárulták, milyen hardverigénnyel bír a megújult operációs rendszer.

Paul Reed, a vállalat programmenedzsere Shenzenben (Kína) a WinHEC konferencián ismertette a Windows 10 rendszerkövetelményeit egy előadásban, melyet bárki megtekinthet a vállalat oldalán.

A processzoroktól indulva a Microsoft szakembere kiemelte, hogy az új lapkák közül többet is támogat majd a rendszer. A Qualcomm háza táján a Snapdragon 808, a Snapdragon 615, a Snapdragon 210, a Snapdragon 208 és a legújabb Snapdragon 810 chipseteket, az Intel lapkák közül a 14 nm-es Cherry Trail, a Skylake és az Atom x3 (LTE) modelleket – ez utóbbi az idei MWC-n mutatkozott be –, AMD fronton pedig a Carrizo és a Carrizo-L változatokat.

 

 

A mobileszközöket illetően a hardverigény függ az adott készülék felbontásától. A minimum követelmények között említhetjük azonban a 512 megabájt RAM-ot a legkisebb felbontású mobiloknál (800 x 480), amely egészen 4 gigabájtig emelkedhet a QSZGA kijelzők (2560 x 2048) esetén. A támogatott kijelző nagyságok pedig 3 hüvelyktől egészen 7,99 hüvelykig terjednek.

Asztali verzióban – 8 hüvelyk felett, a Pro készülékek esetén egy 7 hüvelyk –  32 bites rendszer esetén 1 giga- RAM-ra és 16 gigabájt tárhelyre, 64 bit esetén pedig  dupla memóriára (2 giga) és 20 gigabájt tárhelyre van szükség.

 

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza