Az LG kiszivárogtatta az Apple terveit – jön a 8K kijelzős iMac

Czipperer Dia - 2015. április 7.

Az LG saját oldalán fedte fel az Apple terveit, miszerint a vállalat 8K kijelzős iMacet dob piacra még idén év végén.

Tavaly októberben mutatkozott be a Retina 5K kijelzővel megáldott iMac masina, amely a legfrissebb információk szerint jelentősen továbbfejlődik, legalábbis, ami a képernyőt illeti.

Az LG weboldalán, hivatalos közleményben  leplezte le, mire készül az Apple. A kisebbik dél-koreai gyártó szerint a cupertinói vállalat még idén egy 8K kijelzővel (7680x4320 pixel) megáldott iMacet mutat be. A sajtóközleményben az LG a 8K következő generációjáról ír, amely négyszer nagyobb felbontást és négyszer több pixelt kínál, mint a 4K kijelző. Ennek kapcsán említik meg az Apple-t is.

A sajtóközlemény szerint, amely azóta már eltűnt az oldalról, az Apple is megerősítette a 8K kijelzős iMac érkezését, amely még idén kereskedelmi forgalomba kerül. Nyilvánosan azonban még nem hangzott el ilyen jellegű állítás az Apple háza tájáról.

Az LG-nél nem újkeletű fogalom a 8K. Állítólag, már tavaly, az IFA szakkiállításra is vittek magukkal 8K felbontású kijelzőt, bár akkor még nem sokat lehetett tudni, mire képes a technológia. Az idei CES-en azonban bemutatták az első ilyen kijelzőjüket. Azt azonban, hogy az Apple is beszáll-e a Quad UHD felbontású kijelzők gyártásába, egyelőre csak az LG közleménye erősítette meg.

 

 

Forrás: Appleinsider.com

Vissza