Új fényképezőgépek a Sony háza tájáról

Kütyü Magazin - 2015. április 15.

Új fényképezőgépeket mutatott be a Sony. Mindegyik masina másban „teszi oda magát”, közös tulajdonságuk viszont, hogy jelenleg a legkisebb méretű készülékek a világon.

Két új fényképezőgépet dob piacra a Sony. A kompakt méretű masinák a képminőség és a használhatóség terén is helytállnak. Mindkettő ZEISS Vario-Sonnar T 30x zoommal, 18,2 mp-es Exmor RTM CMOS érzékelővel,  valamint BIONZ X processzorral rendelkezik. A hagyományos fényképezés híveinek a HX90 jó alternatíva, mivel az OLED kereső és a vezérlő gyűrű segítségével a legtöbb beállítás manuálisan is elvégezhető. Ha egy selfie elkészítése a cél, akkor mind a HX90, mind a WX500-as gép jó választás, hiszen a 180 fokban elforgatható LCD kijelző nagyban megkönnyíti az önarckép elkészítését.  

Hiába a kompakt méret, mindkét fényképezőgép 5 tengelyes képstabilizátorral rendelkezik, melyek révén elmosódásmentes képeket rögzíthetünk mozgóképek esetében is.

 

 

WX500

 

ZEISS Vario-Sonnar T objektív 30x optikai és 60x Clear Image zoommal

A  ZEISS Vario-Sonnar T objektív bármilyen téma esetén makulátlan felvételeket  készít. A fejlett kialakításnak köszönhetően éles, torzításmentes fotókat hozhatunk létre magas zoombeállítás esetén is. A Clear Image Zoom tovább növeli a nagyítás mértékét, akár 60x nagyításra is képes. A Steady Shot optikai képstabilizátor és az 5 tengelyes stabilizátor pedig együttesen biztosítja, hogy felvételek mindig élesek maradjanak.

18,2 MP-es Exmor RTM CMOS érzékelő és BIONZ X processzor

Finom részletek bármilyen helyszínen a 18,2 MP-es, hátsó megvilágítású ExmorTM CMOS érzékelővel. A Sony által kifejlesztett BIONZ X processzorral az állóképek és a Full HD felvételek színei is gazdag tónusúak és valódiak .

OLED Tru-Finder precíz elektronikus kereső

A HX90/HX90V készülékben található OLED Tru-finder keresővel a napos idő ellenére a képek világosak, élénkek, tiszták és kontrasztosak lesznek. A 3.0 típusú LCD kijelzőt akár 180 fokban is forgathatja, így igazán kényelmesen készítheti el önarcképeit. A nagy felbontású (921 ezer képpont) kijelzővel könnyedén komponálhatja  felvételeit vagy javíthat rajtuk a beépített Photo Creativity és Beauty Effect funkciókkal.

 

HX90

 

Gyors, intelligens autofókusz

A Sony díjnyertes α7 szériájában is megtalálható gyors, intelligens AF rendszer helyet kapott az új kompakt készülékekben. A kifejlesztett, objektum-követő algoritmusnak köszönhetően az autófókusz  gyorsabb egyben hatékonyabb.

A Memory Recall és a vezérlő gyűrű  segítségével manuálisan kalibrálhatók  az értékek.

A Full HD 60p/50p felvételeket XAVC S formátumban is elkészítheti 50Mbps sebességgel  kiváló minőségű, zajmentes videóként. A P/A/S/M módok még több lehetőséget adnak a kreatív és egyedi beállításokhoz. Az Intelligens Aktív Mód az 5 tengelyes stabilizátorral pedig mozgó tárgyak esetén is kiküszöböli az elmosódást.

A készülékben beépített vaku található, míg az NFC kapcsolat révén egy érintéssel oszthatók meg a képek és videók telefonról vagy táblagépről.
 


The Cyber-shot HX90V készülékben GPS is található, mellyel automatikusan hozzáadható a felvételhez, éppen hol készültek.

 

 

Vissza