A világ első 5,5 hüvelykes UHD kijelzője a Sharp műhelyéből

Czipperer Dia - 2015. április 15.

4K kijelzős okostelefonok már vannak, de még nem az igaziak. Azonban a Sharp bejelentette a világ első 5,5 hüvelykes Ultra HD (3840 x 2160 pixel) kijelzőjét, amely 8,3 millió képponttal rendelkezik.

A Sharp egészen egyedit alkotott a mobilkijelzők terén. A vállalat előrukkolt 5,5 hüvelykes UHD megjelenítőjével, mely 806 pixel per inches pixelsűrűséggel rendelkezik. Ez a piacon egyedülállónak számít, ugyanis még az LG G3-nak is csupán 538 ppi-s megjelenítője van, valamint a Glaxy S6 is csak 577 ppi-ig merészkedett.

 

 

Az ultra éles kép tehát már a mobilon sem csupán álom, sőt. A 4K élmény elérhető közelségbe került, és nemcsak az óriástévéken, monitorokon, hanem akár telefonon is. Persze sok szakértő szerint felesleges felhajtás mindez, hiszen az emberi szem nem képes 300 ppi-nél nagyobb sűrűséget észlelni.

Viszont érdekes kérdés mindez az akkumulátor szemszögéből is, hiszen a mobilchipnek minden pixelt egyesével kell kezelnie anélkül, hogy az aksi kipurcanna. Erre még nem tudni, milyen megoldást eszközölnek a gyártók.

 

 

Az első valódi, 4K kijelzős mobil feltehetően az év második felében debütál. Egyes pletykák szerint a Galaxy Note 5 lenne a szerencsés kiválasztott, melyről már mi is beszámoltunk. Azonban egyelőre ezek még csak feltételezések.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza