iPhone 6-ot is tölthetünk az IKEA vezeték nélküli töltőjével

Czipperer Dia - 2015. április 17.

A svéd bútorgyártó, az IKEA egy új területen próbálja ki magát. A vállalat vezeték nélküli töltőket hoz forgalomba, melyek révén az új csúcsmobilok is könnyedén feltölthetők.

Új vezeték nélküli töltőket hoz forgalomba az IKEA. A bútorgyártó vállalat azonban nemcsak egy bizonyos modellre szabja megoldását, hanem számos eszköz tölthető lesz a készülékekkel. Az egyik legnagyobb meglepetés talán az, hogy az új iPhone 6 modellre is gondoltak, és az ehhez szükséges adapterekkel ellátott töltőket is forgalomba hoznak.

Mindezt természetesen az IKEA bútorokba beépítve kapják meg a felhasználók (lásd a képeken). Külön asztalra helyezhető megoldást, illetve lámpába, asztalba épített töltőt is megálmodtak.

 

A Qi egy népszerű vezeték nélküli töltési szabvány, amit már számos szállodában, étteremben is alkalmaznak. Mindez pedig az IKEA révén az otthonokba is átültethetővé válik.

Magának a bútornak az elhelyezése azonban már okozhat némi fejtörést, hiszen fontos, hogy áramforrás közelébe telepítsük, mert bár a telefon ezáltal vezeték nélkül tölthető, de az áramforrást a „bútor” biztosítja.

A különálló platformot kínáló „bútordarabok” (lásd a képen) adapterei között pedig kedvükre válogathatnak a felhasználók eszköztől függően. A listán szerepel iPhone 6 (25 dollár), a Galaxy S5 (15 dollár), valamint az iPhone 4 és 5 is, illetve a Samsung Galaxy S3 és S4 modellek is.
 


A bútorokba épített töltők pedig berendezési tárgyaktól függően eltérő árral vásárolhatók meg. A töltést biztosító lámpák ára 69 és 119 dollár között mozog, míg egy éjjeli szekrány nagyjából 60-tól 110 dollárig terjed.

A névadás pedig, az IKEA-hoz hűen sajátos, az adaptereket VITAHULT névre keresztelték. Egyelőre azonban még nem tudni, pontosan mikor kerülnek forgalomba ezek az eszközök, bútordarabok, csak annyit árult el a vállalat, hogy tavasz végéről lesznek elérhetők.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza