Májusban érkezik hazánkba a Samsung Galaxy Tab A táblagép

Kütyü Magazin - 2015. április 21.

Jövő hónaptól kapható hazánkban a Samsung új Galaxy Tab A ttáblagépe. A masina ötvözi teljesítményt és funkcionalitástt, valamint megfizethető választást jelent a felhasználóknak.

Új tabletet alkotott meg a dél-koreai Samsung. A vásárlók táblagép használati szokásaira reflektálva, a Galaxy Tab A 4:3 arányú kijelzőjét a vizuális élmény maximalizálására tervezték. Az új arányokkal rendelkező képernyő optimalizáltan tölti be a honlapokat, e-könyveket, e-magazinokat. A Galaxy Giftsen keresztül pedig olyan prémium tartalmakhoz is hozzáférhetnek a felhasználók, mint például a New York Times, az Economist vagy a Kindle for Samsung.

Kamera technológia

A hátlapi 5MP-es és az előlapi 2MP-es kamera biztosítja, hogy a felhasználók könnyedén és kiváló minőségben rögzíthessék fotóikat. Az Auto Focus az optimális képélességért felel, míg a One Shot Mode a zökkenőmentes váltást biztosítja a One Click Mode és a One Click Recording funkciók között. A Continuous Shot pedig akár 20 kép elkészítését is lehetővé teszi egy érintéssel. 

Megújult felhasználói felület

A táblagépen telepített Android 5.0 Lollipop operációs rendszer gondoskodik a készülék technológiai kifinomultságáról. A Samsung újratervezte a kezdőképernyő kinézetét, hogy megfeleljen a 4:3-as képernyőaránynak, valamint azért, hogy a drag and drop funkcióval a dokumentumok könnyedén áthelyezhetőek legyenek a Saját fájlok mappába. A kibővített funkciójú értesítő kártyáknak köszönhetően a felhasználók egyszerre akár öt értesítést is láthatnak a kijelzőn, a különböző tabok eltávolításával pedig a kijelző tetején látható kontaktok jobban áttekinthetőek, és a kedvencek mindig legfelül jelennek meg. 

 

 

Az új Kids Mode

A Galaxy Essentialsön vagy a Galaxy Appsen keresztül letölthető Kids Mode-dal szülők nemcsak azt szabhatják meg, hogy gyermekük milyen alkalmazásokhoz fér hozzá, de akár azt is, hogy mennyi ideig használhatja a Galaxy Tab A készüléket. A készülék aktivitási riportja szintén a szülők segítségére siet abban, hogy figyelemmel kísérjék gyermekük táblagép használati szokásait.

Ugyanakkor gyermekek személyre is szabhatják Galaxy Tab A készülékük kezdőképernyőjét, és olyan gyerekeknek tervezett menüpontokat használhatnak, mint például a Kids Music, Kids Drawing, Sticker Chart és a 'Friends' és 'Play' alkalmazások bizonyos részei. A Multi-Kids Profile egyszerre hat gyermek számára teszi lehetővé, hogy saját, személyre szabott profilt hozzanak létre. 

SideSync 3.0

A SideSync 3.0 a kijelzőn látható adatok és ablakok zökkenőmentes megosztását biztosítja a táblagép és a PC monitor között. Ennek köszönhetően a felhasználók a távolból is megkapják a beérkező hívásokról és üzenetekről szóló értesítéseket. A Documentum Share pedig arról gondoskodik, hogy könnyedén mozgathassuk dokumentumainkat és mappáinkat tabletünkről a PC monitorjára. 

Quick Connect

A Quick Connect használatával a Galaxy Tab A-n tárolt videókat lejátszhatják egy Samsung Smart TV-n is, sőt fordítva, a tévén futó közvetítést is nézhetik táblagépükön. Továbbá, a Smart TV-n a táblagépre érkezett várható időjárástól és az aznapi teendőkről szóló napi jelentés is megtekinthető.

Microsoft alkalmazások

A Galaxy Tab A vásárlói Microsoft alkalmazásokat és szolgáltatásokat vehetik. A Microsoft Office, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft OneNote és a Microsoft OneDrive lehetővé teszik, hogy a felhasználók könnyedén hozzáférjenek dokumentumaikhoz, fotóikhoz, és azokat a számukra megfelelő módon szerkesszék és tárolják. A Skype segítségével pedig a számukra legfontosabb emberekkel tarthatják a kapcsolatot. 

Többfunkciós S Toll

Az S Tollal ellátott Galaxy Tab A tökéletes választás azok számára, akik egy olyan praktikus eszközt keresnek, amellyel mind személyes ügyeiket, mind pedig munkahelyi teendőiket kényelmesen intézhetik. Az S Tollal könnyedén kijelölhetünk és mozgathatunk tartalmakat, amíg a Smart Select funkció képek és szövegek mozgatására alkalmazható. Emellett, az S Toll folyamatosan frissíti az S Tervezőt, így a felhasználó napi teendői mindig naprakész állapotban lehetnek.

 

 

 

A Samsung Galaxy Tab A (LTE) 2015 májusától lesz elérhető Magyarországon. Az új tableten Android 5.0 Lollipop operációs rendszer fut, belsejében pedig egy 1.2GHz Quad processzor, 1.5GB vagy 2GB RAM (S Toll és LTE változatban) és 16GB tárhely rejlik. Ezen kívül, a készüléken egy Micro SD slot is található, így a felhasználók akár 128GB külső tárhellyel is bővíthetik a meglévő memóriát. 

 

 

Vissza