Kompakt telefon ütős aksival – pletykák a Sony Xperia P2-ről

Czipperer Dia - 2015. április 27.

Alighogy bemutatkozott a Sony Xperia Z4, máris új, ráadásul jobbnak ígérkező mobilról lehet hallani a Sony háza táján. Az Xperia P2 a kiszivárgott információk szerint sokkal kecsesebb lesz elődjénél, de még a Z4-nél is.

Ismét egy majdnem keret nélküli mobilról szólnak a hírek, ezúttal a Sony háza tájáról. A Xperia P2 három évet várt elődjéhez képest, de talán megéri várni rá, hiszen sokkal jobb választásnak ígérkezik, és külsejét tekintve a Z4-et is jócskán felülmúlja, amely az Xperia Z3 ráncfelvarrt verziójának is tekinthető.

A cnBeta jóvoltából kiszivárgott néhány információ a készülőben lévő új mobilról, amely, ha minden igaz, 5,2 hüvelykes HD (1080p) felbontású TRILUMINOS IPS megjelenítőt kap. Külön érdekessége pedig, hogy szinte keret nélküli képernyővel tűnhet ki a többi hasonló modell közül.

 

A hírek szerint a készülék meghajtásáról egy 1,9 GHz órajelű, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810-es processzora gondoskodik, valamint 3 giga- RAM-ot és 32 gigabájt tárhelyet kapott. A kamera tekintetében azonban elmarad a Z4-től: 12,1 megapixeles fő-, valamint 5,1 megapixeles előlapi kamerával látták el.

A teljesen fém borítású mobil ugyan nem a legvékonyabb modellek közé tartozik (8,9-tól 10,9 milliméterig terjed a vastagsága), azonban ez érthető is, hiszen a kiszivárgott specifikációk tanúsága szerint combos, 4240 mAh-es akkumulátorral szerelték fel.


Ezek alapján ígéretes, ugyanakkor kompakt telefonnak ígérkezik az új Sony mobil. Lehet, hogy a P2 személyében egy új zászlóshajó készülék lapul a vállalat tarsolyában.

 

 

Forrás: Androidcommunity.com

Vissza