Újabb részletek az Android M-ről

Czipperer Dia - 2015. május 27.

Bár egyelőre csak találgatások vannak arra vonatkozóan, pontosan mire is számíthatunk a Google új operációs rendszerével kapcsolatban, azonban egyre több híresztelés kap szárnyra az új Androiddal kapcsolatban.

Ahogy arról már a napokban beszámoltunk, a Google éves fejlesztői konferenciáján leplezi le Android operációs rendszerének legfrissebb verzióját. Az eddig kiszivárgott hírek alapján a rendszer natív ujjlenyomat-olvasó támogatással érkezik, amely egyben azt is jelenti, hogy a különféle applikációknál is lehet majd használni ezt a fajta azonosítást.

A legfrissebb jelentések pedig arról árulkodnak, hogy a Google a RAM-használat, illetve az akkumulátor teljesítményének optimalizálására fókuszál majd. Továbbá az a hír is napvilágot látott, hogy a vállalat világosan meghatározza majd, egy-egy mobil meddig élvezheti a frissítés támogatását.


Mint kiderült, a Nexus mobilok esetén ez két évre tehető a fő operációs rendszer verziónál, míg a biztonsági frissítések az operációs rendszer kiadásától számított három évig járnak, vagy tizennyolc hónapig a Google Store-ból való megvásárlás után.

Ezek azonban még csupán pletykák, nem lehet biztosan tudni valóban így lesz-e, ahogy a verzió neve sem biztos még, mindenesetre egyelőre „Macadamia Nut Cookie”-ként emlegetik.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza