Nagyteljesítményű tárolómegoldásokat mutatott be a Dell

Kütyü Magazin - 2015. június 18.

A Dell bemutatta új adattárolási megoldásait, melyek segítségével a különböző vállalatok igényeiknek megfelelően, költséghatékonyan adaptálhatják, illetve méretezhetik adatközpontjaikat.

Új tárolómegoldásokkal rukkolt elő a Dell. A Storage PS6610 sorozat nagy sűrűségű tárolótömbjei az előző generációs megoldásokhoz képest 3,5-szer nagyobb kapacitást és akár 7-szer nagyobb teljesítményt kínálnak. A Microsoft Storage Spaces tárhellyel rendelkező Dell tároló tovább bővíti a vállalat szoftveralapú megoldásainak (SDS) kínálatát.

Dell Storage SC sorozat

A felsőkategóriás Dell SC sorozat közös felügyeleti szolgáltatásaihoz és annak számos alapfunkciójához is hozzáférhetnek a Dell Storage SCv2000 sorozat belépő szintű tárolótömbjeit használó ügyfelek. Az új SCv2000 sorozat kategóriája legjobb teljesítményét és védelmét kínálja integrált adatvédelemmel. Ezzel segíti a speciális projektek, illetve az adatbázis- és tesztkörnyezetek támogatását, valamint az egyszerű tárhely-konszolidációs feladatok megoldását.

Dell Storage SCv2000

Azzal, hogy a Dell Storage Center szoftver a belépő szintű tárolótömbökön is elérhető, egy egységes platformot használhatnak az ügyfelek. Így időt takaríthatnak meg, valamint csökkenthetik a felügyeleti és az üzemeltetési költségeiket.

A Dell Storage SCv2000 sorozatot az ügyfelek visszajelzései alapján tervezték, és több felhasználó számára teszi elérhetővé a felsőkategóriás megoldások tárolási képességeit. Az ügyfelek három típus és három bővítési lehetőség közül választhatnak. Az egyes modellek a következőket kínálják:

  • Kiemelkedő teljesítmény, kedvező ár  A tárolótömbök kategóriájuk legjobb teljesítményét ajánlják egyetlen, kedvező árú, 2U méretű egységben. Az eszközökhöz számos szolgáltatás elérhető, többek között a már bizonyított adatvédelmi funkció, a többszintű RAID-kezelés az optimális kapacitás biztosításához, a dinamikus kiosztás, a flash-támogatás, az adat-áttelepítési szolgáltatások, valamint a különböző protokollok párhuzamos működtetése. Azért, hogy az ügyfelek adatai biztonságban legyenek a részletes adatvédelem 2000 pillanatfelvételt és 500 replikációt/replikát tesz lehetővé.
  • Integrált adatvédelem Az új modellek olyan beépített szolgáltatásokat kínálnak, mint a Remote Instant Replay, a Local Instant Replays és a Replay Manager, valamint a SAN-kapacitást optimalizáló többszintű RAID-kezelés. A szoros integráció a gyakori alkalmazáskörnyezetekkel (például Microsoft és VMware) leegyszerűsíti a virtuális adatközpontok kezelését, így a helyi és távoli adatvédelmi szolgáltatások rendszeresen, a teljesítmény csökkenése nélkül készíthetnek pillanatfelvételeket.
  • Rugalmas bővíthetőség a Storage Center szoftverrel  Az ügyfelek meglévő befektetéseik legteljesebb körű kihasználása érdekében bármikor áttérhetnek a Dell Storage SC4000 és SC8000 sorozatú tárolótömbök használatára. Az SCv2000 sorozat egyaránt kiszolgálja és támogatja a jelenlegi és jövőben igényeket, mivel a tárolótömbök ugyanarról az egységes felhasználói felületről felügyelhetők, mint a többi SC sorozat tárolótömbjei. A tárolókapacitást az ügyfelek igény szerint bővíthetik, és kihasználhatják annak előnyeit, hogy nem kell kapacitást licencelniük, valamint számos különféle merevlemez, illetve előre konfigurált SSD meghajtó közül választhatnak.

Dell Storage PS sorozat

A Dell új, nagyvállalati használatra tervezett Dell Storage PS6610 sorozat tárolótömbjei teljesítmény, és kapacitás szempontjából egyaránt a középkategóriás, iSCSI-alapú tárolótömb-kínálatának csúcsát jelentik.  Az új kétvezérlős modellek jelentős fejlesztésen estek át: 3,5-szer nagyobb kapacitás3 és akár 7-szer nagyobb teljesítmény4 jellemzi őket az előző generációs Dell EqualLogic PS6510 tárolótömbökhöz képest. Így a tárolható adatok mennyisége nagyobb, az elérésük pedig gyorsabb.

A PS6610 sorozat tárolótömbjei hibrid, flash meghajtót és merevlemezt egyaránt használó kialakításban is beszerezhetők. Ezek támogatják az üzleti szempontból kulcsfontosságú alkalmazásokat, és ideálisak a jelentős adattárolási igényű ügyfelek számára. Egyesítik a 10 gigabites Ethernet (GbE) és a nagy sűrűségű tömbök előnyeit, így akár fél petabájt adat tárolható egyetlen 5U méretű tárolótömbben. Ezek a jelentősen nagyobb sűrűségű, memóriájú és teljesítményű modellek kevesebb helyet igényelnek, és tökéletesen kielégítik az ügyfelek egyre bővülő adattárolási igényeit.

Dell Storage PS6610

Az új tömbök rendkívül széles közösség számára jelentenek vonzó választást. Különösen akkor, amikor az ügyfélnek nagy teljesítményű és kapacitású, jól méretezhető tárhelyre van szüksége egy meglévő EqualLogic/PS sorozatú SAN-termék bővítéséhez, a meglévő tárhely-infrastruktúra cseréjéhez vagy egy új kialakításához. A PS6610 kiváló választás azoknak, akik fejlett tárolási szolgáltatásokat nyújtó, könnyen kezelhető és terheléskonszolidációra optimalizált, mégis nagy sűrűségű tárolótömböt szeretnének beszerezni. Ilyen megoldásokat igényelnek például az ERP-alkalmazások, az e-mailek tárolása és az SQL-adatbázisok, továbbá a nagy adattárak archiválási feladatai (például elektronikus kórlapok, pénzügyi adatok és videokamerák felvételeinek tárolása).

A tárolótömbök a szintén most bemutatott Dell EqualLogic PS sorozat 8.0-ás verziójú tömbkezelő szoftverrel büszkélkednek, amely új helytakarékossági funkciókat kínál, mint például a pillanatfelvételek és a replikák tömörítése. Az új szoftver a fejlett VMware vSphere virtuális kötetek integrációjával segíti a virtuális környezetek kialakítását. Lehetővé teszi, hogy a tárolótömböket virtuális gépenként (VM), nem pedig kötetenként vagy LUN szerint kelljen kezelni. A meglévő, érvényes támogatási szerződéssel rendelkező ügyfelek ingyenesen tölthetik le a legújabb szoftvert.

Új, szoftveralapú Microsoft-megoldás

A Microsoft Storage Spaces tárhellyel rendelkező Dell tároló új, kipróbált és ellenőrzött megoldásokból áll. Ezek támogatják a Microsoft SDS képességeit a Dell nagyvállalati szerverein, illetve a közvetlenül csatlakoztatott tároló-hardvereket. A megoldások a megszokott szigorú ellenőrzéseken estek át, és kiegészítik a Dell és a Microsoft közös felhőalapú platformját. Az új méretezhető fájlkiszolgálón (SOFS) alapuló megoldások öt különböző konfigurációban érhetők el. Ezek főleg azon ügyfeleknek ajánlhatóak, akik SDS és virtualizált tárhely-megoldásokat keresnek különböző munkaterhelésekre, például magánfelhőkhöz, virtuális asztali infrastruktúrákhoz (VDI), valamint SQL- és Hyper-V környezetekhez.

A Dell megoldás-támogatása magában foglalja a teljesítmény- és kapacitásméretezést, a teljes körű teljesítést, a telepítést és a folyamatos rendszertámogatást. Az új megoldást választó ügyfelek megtehetik, hogy kezdetben kisebb tárhelyet vásárolnak, majd a vállalat igényeihez alkalmazkodva akár egy petabájtig bővítik. A Microsoft tárhellyel rendelkező Dell tároló az iparág legnagyobb termékcsaládjához csatlakozik, amelybe a Dell és a vezető SDS-gyártók közreműködésével kialakított SDS-megoldások tartoznak. 

Elérhetőség:

  • A Dell Storage SCv2000 sorozatú tárolótömbök mától világszerte elérhetők.
  • A Dell Storage PS6610 sorozatú tárolótömbök és a Dell EqualLogic PS sorozat tömbkezelő szoftverének 8.0-s verziója a harmadik negyedév elején válik elérhetővé világszerte.
  • A Microsoft tárhellyel rendelkező Dell tároló a tervek szerint júniusban válik elérhetővé világszerte.
Vissza