Nagy teljesítményű PowerEdge szerver a Delltől – C4130

Kütyü Magazin - 2014. december 2.

A Dell bemutatta a nagy teljesítményű számítástechnikához tervezett PowerEdge C4130 szerverét. A grafikus gyorsítókártyák méretét tekintve a Dell PowerEdge szerverkínálat legújabb tagja a legnagyobb teljesítményigényű feladatok végrehajtását is felgyorsítja.

Dell PowerEdge C4130: optimális gyorsaság

A legnagyobb teljesítményigényű HPC-munkaterhelések gyorsítására kialakított PowerEdge C4130 rack szerver rendkívül kisméretű grafikus vezérlővel rendelkezik. Ez az egyetlen Intel Xeon E5-2600v3 1U processzorral ellátott szerver, amely akár négy grafikus gyorsító kártya1 befogadására is képes, így versenytársaihoz képest akár 33 százalékkal nagyobb grafikai teljesítményt biztosít. A PowerEdge C4130 processzoronként és rack szekrényenként négyszer annyi PCIe grafikus gyorsítókártyát tartalmaz, mint a hasonló HP rendszerek. A PowerEdge C4130 több mint 7,2 teraflop sebességre képes egyetlen 1U méretű szerver segítségével, az energiafelhasználásra számított sebesség pedig elérheti a 4,17 gigaflop/watt értéket. Így a felhasználók tovább optimalizálhatják alkalmazásaik teljesítményét és hatékonyságát, és a hagyományos adatközpontokban jelentkező hely- és energiakorlátok sem jelentenek problémát.

 

 



A PowerEdge C4130 ötvözi az NVIDIA és az Intel innovatív technológiáit, és öt, különböző HPC-környezetekhez igazított konfigurációban érhető el. Így a tudományos és orvosi kutatólaboratóriumok, pénzügyi cégek, valamint vagy a nagyobb elemzéseket végző, illetve nagy adatmennyiséget feldolgozó ipari vállalatok és szervezetek is gyorsabban alkalmazkodhatnak a változó üzleti igényekhez. 

A PowerEdge C4130 két Intel Xeon E5-2600v3 processzort, 16 DIMM DDR4 memóriamodult és két 1,8 hüvelykes SATA SSD rendszerindító meghajtót is tartalmazhat mindössze 1U méretű helyen. Az akár négy 300 W-os Intel Xeon Phi segédprocesszorral vagy NVIDIA Tesla grafikus gyorsítóval, beleértve az új NVIDIA Tesla K80 modellt is, rendelkező PowerEdge C4130 még a legösszetettebb és legnagyobb számítási igényű munkaterheléseken is lehetővé teszi a zökkenőmentes elemzést és az adatok feldolgozását.

A Dell PowerEdge C4130 2014. december 2-tól világszerte elérhető lesz.
 

 

Vissza