A Microsoft elismerte a PS4 európai fölényét

Czipperer Dia - 2015. július 2.

A Sony uralja jelenleg az európai konzolpiacot. A Microsoft maga sem tagadta ezt a tényt, és elismerték, hogy jobban kellene teljesíteniük ezen a téren.

Jim Ryan, a Sony szórakoztató elektronikai részlegének európai vezetője jelentette be a hírt, miszerint a PlayStation 4 konzolok teljes mértékben uralják az európai konzolpiacot. Az abszolút többség valóban nagyon markáns, az eladások 90%-át a PS4 értékesítések teszik ki. 

A Microsoft szénája tehát nem áll túl jól ezen a téren, ezt maga a redmondi gyártó is elismerte, és hozzátették, hogy jobban kell teljesíteniük Európában. Ezt Phil Spencer, az Xbox részleg vezetője mondta, aki azt is hozzátette, hogy Európa kiemelkedően fontos, és erre a területre szeretnék összpontosítani figyelmüket.

Spencer maga is elismerte a PS4 fölényét, azonban szerinte ez jóval korábbra vezethető vissza, Európában ugyanis a PlayStation konzolokat sokkal jobban kedvelték mindig is az emberek. Szerinte jó munkát végeztek ezeken a piacokon. Ráadásul a Sonynak már múltja volt, amikor a Microsoft még nem is volt a fronton.

Az Xbox más régiókban viszont igen jól teljesít. A latin-amerikai szegmensben kifejezetten jól muzsikálnak, míg Kínában azonban mindkét gyártó igencsak szerény eladásokat tudhat magáénak. Ebben a régióban mindkét konzol értékesítése elmaradt a várttól.

 

 

Forrás: Übergizmo.com; kép: streetdojo.com

Vissza