A SIM kártya megszüntetésén dolgozik az Apple és a Samsung

Vértes Judit - 2015. július 20.

Az Apple és a Samsung vállalatok a GSMA-val közösen azon dolgoznak, hogy megszűntessék a hagyományos SIM kártyákat.

A mobil telefontársaságok képviselője, a GSMA az Apple és a Samsung cégekkel közösen olyan fejlesztésen dolgozik, mely megszűntetné a telefonokban a hagyományos SIM kártyát, és így megkönnyíteni a különböző hálózatok közötti mozgást.

A hagyományos SIM kártyát e-SIM váltaná fel. A SIM kártya elektronikus változatával egyszerűbb lenne a mobil hálózatok közötti váltás. A szolgáltatók persze továbbra is be tudnának állítani különböző korlátozásokat, de a cél, hogy egyszerűbb és rugalmasabb legyen a változtatás, mint a hagyományos SIM kártyák esetén.

A technológia hasonló az iPad Air 2 készüléknél bevezetett Apple SIM megoldáshoz, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók könnyedén választhassanak az adathálózatok közül a tableten. A különbség az, hogy az Apple SIM a felhasználható által cserélhető kártya, míg az e-SIM nem eltávolítható, így a SIM kártya nyílás meg is szűntethető.

 

 

A GSMA bízik benne, hogy a telefontársaságok elfogadják az e-SIM kártyát. A jelenlegi változatot a legtöbb cég, köztük az AT&T, Deutsche Telekom (T-Mobile), Vodafone, Orange, és a Telefónica is támogatja.

Ahhoz, hogy az e-SIM kártya piacra kerülhessen, még sokat kell dolgozni rajta, de a GSMA reméli, hogy 2016-ra készen lesznek a fejlesztéssel. Elképzelhető, hogy az okostelefonok következő generácója már e-SIM kártyát tartalmaz majd.

 

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: Samsung, Apple, SIM
Vissza