Fej fej mellett az Apple és a Samsung

Czipperer Dia - 2015. február 3.

A Strategy Analytics adatai alapján a Samsung és az Apple állt a lista élén az okostelefon eladásokban 2014 utolsó negyedévében. A két gyártó háza táján szinte ugyanannyi készülék fogyott.

Nemrég számoltunk be az Apple rekord iPhone eladásairól. A vállalat 2014 utolsó negyedévében 74,5 millió készüléket értékesített. Viszont a Samsung sem maradt le a sorban: a Strategy Analytics adatai alapján a dél-koreai vállalat szintén 74,5 millió okostelefont értékesített. 

Azonban, míg az Apple ezzel a 74,5 millióval növekedést (a tavalyi 51 millióhoz képest) és rekordot produkált, addig a Samsung háza táján ez visszaesésnek számít. A vállalat ugyanis a 2013-as év azonos időszakához képest (86 millió) csökkenő eladásokkal számolhat.
 

 


Ahogy korábbi cikkünkben is kitértünk rá, a Samsung pénzügyi mutatói nem a legkecsegtetőbbek. Hiába birtokolja az Apple-lel egyetemben a piac legnagyobb szeletét, ez sokat zsugorodott az elmúlt egy évben. A vállalat 29,6%-os részesedése 19,6%-ra esett vissza, miközben az Apple több mint 2%-ot javított a mutatóin. 

Az összesített adatokat nézve pedig elmondható, hogy növekedtek az okostelefon eladások. Ahogy arról már írtunk is, az eladások meghaladták az egymilliárd darabot, azonban az utolsó negyedév önmagával is növekvő tendenciát mutat: a tavalyi adatokhoz viszonyítva közel 100 millióval több készülék fogyott a piacon.
 

 

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza