Satya Nadella: a Microsoftnak jobb zászlóshajó mobilokra van szüksége

Czipperer Dia - 2015. július 23.

A Microsoft közzétette hivatalos pénzügyi eredményeit, melynek kapcsán Satya Nadella azt is elmondta, a jövőben, a Windows 10 érkezésével szeretnének még jobb telefonokat alkotni.

Sataya Nadella őszintén beszélt arról, hogy telefonok terén nem áll olyan jól a Microsoft, mint a többi rivális gyártó. A szakember úgy véli, ez az a szegmens jelenleg, ahol még van mit fejlődniük. Mint kifejtette, nincsenek igazán jó eszközeik, és remélik, a Windows 10 érkezésével ez megváltozik majd.

Az egyik jelentős különbség a többi gyártóval szemben, az anyaghasználat. A Microsoft még mindig polikarbonát borítást használ, még a zászlóshajó modelleknél is, miközben az Apple, Samsung és HTC egyre több eszközénél a fém borítás mellett teszi le a voksát.

A másik fontos feladat pedig a hardverek felturbózása lenne. Kijelzőfelbontás terén is akad még fejlődnivaló, hiszen a konkurencia már egyre inkább a QHD megjelenítők irányába mozdul el.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, napokon belül érkezik a Windows 10, és a Microsoft már a mobilverzió hardverkövetelményeit is közzétette, így nemsokára akár egy új, „jobb” mobil is felbukkanhat a sorban.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza