A Lenovo megkezdi a Windows 10-es PC-k és táblagépek értékesítését

Kütyü Magazin - 2015. július 30.

A Lenovo megkezdi a Windows 10 operációs rendszerrel telepített új termékek értékesítését. A vállalat egy listán tünteti fel, hogy mely termékek jogosultak a Windows 10-re való frissítésre.

A Lenovo együttműködött a Microsofttal annak érdekében, hogy a Windows 7 SP1 és 8.1 operációs rendszert futtató Lenovo PC-k tulajdonosai számára megkönnyítse a Windows 10-re történő frissítést. A Lenovo ügyfelei itt ellenőrizhetik, hogy termékük frissíthető-e az új operációs rendszerre.

A frissítések július 29-én kezdődnek el. Ha a felhasználó előjegyezte a Windows 10 egy példányát, értesítést fog kapni arról, hogy a kompatibilitási vizsgálat szerint megfelelő felhasználói élményben lesz része, és a Windows 10 már letöltődött a gépére. 

Új Lenovo appok

Annak érdekében, hogy a felhasználóknak az eszközeikkel és operációs rendszereikkel kapcsolatban állandó és egységes tapasztalataik legyenek, gyárilag telepítenek egy sor, a Lenovo által fejlesztett programot. Az új Lenovo Companion 3.0 optimalizáló eszköznek köszönhetően a készülékek csúcsteljesítménnyel futnak, bármikor végrehajtható vele teljes körű ellenőrzés, és jelentést küld arról, hogyan szabadítható fel hely és gyorsítható fel az eszköz működése.

A készülékek vezérlőközpontjaként funkcionáló új Lenovo Settings segítségével könnyedén testre szabhatjuk és módosíthatjuk készülékünk működését. Például tablet módban megváltoztatja a megjelenítést és egyéb beállításokat a tájolástól függően. A felhasználási módtól – például filmnézés vagy e-könyv-olvasás – függően is optimalizálja a beállításokat. A SHAREit lehetővé teszi az ügyfelek számára a gyors fájküldést az eszközök között. A tabletet használók a WRITEit révén bármilyen adatbeviteli mezőbe írhatnak tollal, és a kézírást szöveggé konvertálja a program.

A Tech Word eseményen májusban jelentették be, hogy a Lenovo és a Microsoft közös munkájának köszönhetően integrálódott a Cortana és a REACHit, a Lenovo úttörő alkalmazása, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a többféle eszközön és felhő alapú platformokon tárolt tartalmakat kezeljék, és keresést végezzenek bennük.

A REACHit-tel a Cortana még okosabbá és személyesebbé vált, így a felhasználók korábban elképzelhetetlen módokon találhatják meg tartalmaikat, e-mailjeiket, fotóikat és videóikat. A Cortana és a REACHit  zökkenőmentes, intuitív megoldást kínál a természetes nyelvű és szövegösszefüggés alapú keresésre.

Ez a funkció betaváltozatban ősztől lesz elérhető a Lenovo felhasználók számára. Az Egyesült Államokban és Kínában a www.cortanareachit.com weboldal nyújt segítségét és kínál információkat. Azon felhasználóknak, akik inkább megvárják, amíg a jelenlegi REACHit verzió automatikusan frissül, nem kell sokat várniuk, ez előreláthatóan az év vége felé meg fog történni.

 

Kép: winbeta.org

Vissza