Díjazták az Asus Ultra-low Blue Light monitorokat

Kütyü Magazin - 2015. szeptember 23.

Az ASUS bejelentette, hogy 26 ASUS monitor kapta meg a TÜV Rheinland alacsony kékfény-szintet igazoló tanúsítványát. Az „Ultra-low Blue Light” monitorok négyféle szűrőbeállítása akár 70%-kal csökkenti a kék fénysugarakat. Emellett a TÜV Rheinland 28 monitornál igazolta a villogásmentességet. 

Komoly kutatások eredményeképpen az ASUS mérnökei meghatározták, mennyivel a legjobb visszavenni a kék fény mennyiségét a különféle feladatok esetében. A legújabb képernyők négy különböző kékfény-szűrő beállítással rendelkeznek. Az 1. szint a webböngészéshez van kitalálva, és 20%-kal veszi vissza a kék fényt úgy, hogy a színek csak minimális mértékben változnak. Az 2. szint a fényképek és videók nézésére szolgál, és 30%-kal csökkenti a kék fény intenzitását.

A 3. és 4. szint 50, illetve 70 százalékkal mérsékli a kék fénysugarak mennyiségét a hosszabb olvasáshoz, illetve ha a félhomályos környezetben kell hosszan monitort nézni. A felhasználók ezeket a módokat egy intuitív képernyőn megjelenített beállítómenüből (OSD) érhetik el kényelmesen.

A legújabb ASUS „Ultra-low Blue Light” monitorok megvédik a felhasználókat az ártalmas kék fényektől. Ezek közé tartoznak a játékhoz készült PG és MG modellek, az otthoni szórakoztatásra szánt Designo sorozat tagjai, a profi grafikusokat megcélzó PA és PB monitorok, illetve a mindennapos használatra való Essential termékek. Az ASUS az Eye Care termékek körének bővítéséhez tovább dolgozik megbízható, kiváló minőségű képernyők fejlesztésén.

 

 

Vissza