Új UHD monitorokkal rukkolt elő a Samsung

Kütyü Magazin - 2015. május 20.

A Samsung bemutatta legújabb UHD monitoraiz. Az UE590 és UE850 UHD modellek élesebb kontrasztot és gyors válaszidőt kínálnak, ezáltal még élethűbb vizuális élményt és jobb teljesítményt kínálnak.

Két új UHD monitort dob piacra a Samsung. A 23,5 és 28 hüvelykes méretben elérhető Samsung UE590 monitor a szórakoztatást és a térbeli vizuális hatást igénylő videojátékosokat célozza meg. Az UE850 készülék, amely 23,5, 28 és 31,5 colos méretben is kapható, a még jobb felbontás és a sokrétű csatlakoztathatóság révén a professzionális, kreatív és elemzői feladatokat végző szakembereknek jelent hatékony munkaeszközt. Az ergonomikus és környezetbarát fejlesztések kombinálásával alkották meg a két modellt. 

Jobb vizuális teljesítmény

A több mint 8 millió képponttal és a full HD szabványnál négyszer nagyobb felbontással a Samsung UE590 és UE850 monitorai a lehető legpontosabb képreprodukciót nyújtják, a számtalan kép- és játékélmény-javító funkciónak köszönhetően pedig igazi UHD megjelenítést kínálnak.

Az UE590 és UE850 készülékek az első olyan monitorok, amelyek támogatják az AMD FreeSync technológiát. Ez a technológia szinkronizálja a monitor frissítési idejét a felhasználó AMD grafikus kártyájának képváltási frekvenciájával az egyenletesebb, gyorsabban reagáló és megszakítás nélküli játékélmény érdekében. A 28 hüvelykes modellek egy milliszekundumos válaszideje lehetővé teszi, hogy a rajongók még a leggyorsabb akciójeleneteket is tisztán, szakadozásmentesen, elmosódás és szellemkép nélkül élvezhessék a képernyőn.

 

UE590

 

Több feladatat egyszerre, sokoldalú csatlakozási lehetőségek

A sokoldalú csatlakoztatási lehetőségek révén a monitorok rugalmasabbá és kényelmesebbé teszik a készülékek felhasználását. Mindkét készülék integrált DisplayPort (DP) és HDMI csatlakozással rendelkezik, a 28 és 31,5 colos UE850 üzleti monitorok Quad interfésze pedig gördülékenyen csatlakozik a DP 2.1, miniDP, HDMI 2.0 és HDMI 1.4a forrásokhoz. A HDMI 2.0 és a DP 2.1 támogatja a 4K felbontást 60 Hz-en, ami a HDMI 1.4a (4K 30 Hz-en) maximális felbontásának a kétszerese. 

Az UE850 négy USB 3.0 porttal van felszerelve, amelyek közül kettő gyorstöltésre is használható. Mivel a Super-charging USB-k több mobil készülék egyidejű töltését is lehetővé teszik – ráadásul az USB 2.0 portnál háromszor gyorsabban – a dokkolóállomás szükségtelenné válik. Ennek eredményeképpen a professzionális felhasználók több készülék töltésével párhuzamosan is feltölthetik, illetve megtekinthetik a különféle tartalmakat.

Az UE590 és UE850 monitorok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a képernyőn megjelenő tartalmat összehangolják a megjelenítésre vonatkozó igényeikkel. A Picture-by-Picture (PBP) mód garantálja, hogy két különböző forrásból érkező tartalmat is meg lehessen jeleníteni a képminőség romlása nélkül, emellett a Picture-in-Picture 2.0 (PiP) móddal átméretezhetjük és áthelyezhetjük a képernyő nagyságának maximum 25 százalékos területét.

UE850

Funkcionalitás

Az UE590 és UE850 monitorok továbbfejlesztett ergonomiája még kényelmesebb és élvezetesebb felhasználói élményt nyújt. Mindkét készülék VESA-támogatott fali konzolokkal van felszerelve, az UE850 esetében pedig az állítható magasságú állvány, a monitor dönthetősége, illetve függőleges és vízszintes irányú elforgatási lehetősége tovább fokozza a megjelenítés sokoldalúságát. Az UE850 üzleti monitor döntésekor, a képernyőkijelzés (OSD) automatikus elforgatásának és az automatikus elforgatást szabályozó szoftvernek köszönhetően a kép oldalaránya megmarad. 

Az UE590 és UE850 monitorokat aktív használatra tervezték, mégis kevésbé megerőltetők az emberi szem számára. Az egyedi szemkímélő üzemmód a szem fáradsága mellett csökkenti a kék fénynek a felhasználó szemére kifejtett káros hatásait, a vibrálásmentes funkció pedig védi a szemet a hagyományos monitoroknál megfigyelhető villogó képernyő által kiváltott folyamatos megerőltetéstől.

Gazdaságos működés

A Samsung nagy teljesítményű technológiáit és készülékeit a fenntarthatóság jegyében kínálja a vásárlóknak, amit az új UHD monitorok is jól tükröznek. Az üzleti ügyfelek energia- és erőforrás-felhasználásának, valamint költségeinek csökkentése érdekében az UE850 PVC-mentes burkolatát 30 százalékban újrafelhasznált műanyagból készítik, amit további energiatakarékos technológiák egészítenek ki. Az UE850-es Off Timer Plus funkciója lecsökkenti az energiafelhasználást és lehetővé teszi a leállítás-ütemezést, a Smart Eco-Saving funkció pedig csökkenti a képernyő fényességét ezáltal még nagyobb energiahatékonyság érhető el. Az UE590 hasonlóan hatékony Eco-Saving Plus megoldást kínál. 

A Samsung UE590 és UE850 monitorok július végétől Magyarországon is elérhetőek lesznek.

 

 

Vissza