Dell XPS szériás multimédiás modellek érkeznek

Kütyü Magazin - 2015. október 16.

A Dell bejelentette új XPS modelljeit: az ultramobil XPS 13 laptopot, valamint a nagy teljesítményű XPS 15 notebookot. A készülékek a 6. generációs Intel Core processzorok és az elegánsabb hardver kombinációjával még jobb Windows 10 élményt nyújtanak.

Az új XPS készülékek számos „első” és „legjobb” címmel büszkélkedhetnek kategóriájukban. Az XPS 13 és 15 prémium minőségű és ultrakönnyű anyagokból, például szénszálból és megmunkált alumíniumból készülnek, és az összes érintőképernyős XPS modellhez rendelhető Corning Gorilla Glass NBT üveg. Ráadásul részletgazdag és pontos színmegjelenítésű kijelzőkkel, a legújabb grafikai kártyákkal és processzorokkal büszkélkednek.

 

XPS 13

A Latitude család funkcióira is építve, az XPS laptopok könnyen felügyelhetők és a lakossági piac legjobb biztonsági megoldásaival rendelkeznek. Az új kínálat azokat a felhasználókat célozza, akik mind a munka, mind a szórakozás tekintetében a legjobb szolgáltatásokat igénylik: a Thunderbolt 3 egykábeles dokkolást biztosít és adatátviteli sebessége akár nyolcszor akkora, mint az USB 3.0-é. A modellek mindemellett csatlakoztathatók lesznek a következő generációs, 2016-ban megjelenő Latitude dokkolókhoz is. Az XPS laptopok a Dell leginkább környezetbarát készülékei: az intelligensebb anyaghasználat mellett újrahasznosítható, komposztálható csomagolásban szállítják, így a környezet védelme mindig a figyelem középpontjában marad.

  • XPS 13 A CES 2015 kiállításon nagy sikerrel bemutatkozott XPS 13 most 6. generációs Intel Core processzorokkal és grafikus kártyával, több tárhellyel és memóriával, akár 1 TB PCIe SSD-vel és 16 GB RAM-mal illetve Thunderbolt 3 csatlakozóval büszkélkedhet. Az XPS 13 mérete továbbra is népszerű a felhasználók között. Továbbra is a világ legkisebb 13 hüvelykes laptopja, és ez az első notebook szinte keret nélküli InfinityEdge kijelzővel. Az XPS 13 FHD kijelzővel isakár 18 óra 14 percnyi akkumulátor üzemidővel rendelkezik, így a 13 hüvelykes laptopok között a leghosszabb ideig használható töltés nélkül.
  • XPS 15 Az XPS család kiváló teljesítményt kínál hihetetlen méretben. A Dell elsőként most a 15 hüvelykes laptopokba is beépítette a szinte keret nélküli InfinityEdge kijelzőt, így a Dell elkészítette a világ legkisebb 15 hüvelykes laptopját. A mindössze 11–17 mm vékony és 1,7 kg tömegű, 5 Wh akkumulátorral, SSD-vel rendelkező, érintőkijelző nélkül elérhető XPS 15 a legkönnyebb nagy teljesítményű 15 hüvelykes laptop. Az új modell UltraSharp 4K Ultra HD (3840 x 2160) felbontású kijelzővel is rendelhető, és ez az egyetlen laptop, amely az Adobe RGB színskála 100 százalékának megjelenítésére képes. 6. generációs Intel Core processzorokkal (akár i7 négymagos), NVIDIA GeForce GTX 960M grafikus kártyával (2 GB GDDR5) és akár 16 GB 2133 MHz memóriával büszkélkedhet, és utazás közben is kiváló teljesítményt nyújt. Mindezek mellett 1 TB merevlemezzel vagy 1 TB PCIe SSD tárhellyel és Thunderbolt 3-mal rendelkezik. Az FHD kijelzővel, 84WHr akkumulátorral és SSD-vel akár 17 órán át működik töltés nélkül. Az XPS 15 egy multimédiás szörnyeteg, amelyre már nagyon vártak a grafika- és processzorigényes alkotással foglalkozó felhasználók.

XPS 15

XPS mobilitás és teljesítmény 

Az XPS kínálathoz tervezett tartozékokkal a felhasználók utazás közben is kapcsolatban maradhatnak és biztonságban tudhatják adataikat, illetve az irodában is hatékonyan dolgozhatnak.

  • Dell Thunderbolt Dock – TB15: Az Intel Thunderbolt 3 technológiával ellátott Dell Thunderbolt Dock az XPS laptopok töltését és csatlakoztatását egyetlen adat- és áramellátó kábelen oldja meg, így gyorsabb az adatátvitel, és a kijelző teljesítménye is kiváló: akár három Full HD felbontású vagy két 4K kijelző is működtethető egyszerre. A tartozék várhatóan 2016-ban jelenik meg.
  • Dell Dock – WD15: ez a kiegészítő egyetlen USB Type-C kábelen látja el az XPS laptopok áramellátását akár két Full HD kijelző és öt egyéb perifériás eszköz csatlakoztatása esetén is. Az USB Type-C kábel ezen kívül jobb videoteljesítményt kínál, valamint Ethernet-kapcsolatot, hangátvitelt, USB-portokat és megjelenítést biztosít. Várhatóan 2016-ban jelenik meg.
  • Dell Power Companion: A Dell Power Companion (12 000 mAh az XPS 13 és 18 000 mAh az XPS 15 esetében) az XPS laptopok, valamint telefonok és táblagépek töltésére használható utazás közben. Az XPS 13 üzemidejét akár 10 órával, az XPS 15 üzemidejét pedig akár 9 órával növelheti meg.
  • Dell Premier Sleeve: Az XPS 13 és 15 laptopok védelméről elegáns, egyedi tokkal gondoskodhat, amelyet önmagában vagy akár egy táskában is használhat. (S méret az XPS 13 és M méret az XPS 15 laptophoz).
  • Dell Adapter – USB Type-C – HDMI/VGA/Ethernet/USB 3.0: XPS laptopját több eszközhöz, projektorokhoz, tévékhez, kijelzőkhöz és Ethernet-hálózathoz is csatlakoztathatja egyetlen csatlakozón keresztül. Hamarosan ez a kiegészítő is elérhető lesz.
  • Dell Bluetooth Mouse - WM615: A kiváló teljesítményű egér innovatív kialakításának köszönhetően hordozható, és a hatékony munkát is biztosít útközben.

Dell és Windows 10

2013 óta a Dell és a Microsoft mérnökei együtt dolgoznak a Windows 10 legfontosabb funkcióinak kialakításán, hogy ezek segítségével a Dell olyan új számítógépes megoldásokat tervezzen, mint a most bejelentett modellek. A legújabb XPS készülékek kialakításakor a következő szolgáltatásokat tartották fontosnak:

  • Cortana: a Dell kiváló audioszolgáltatásai, többek között a stúdió színvonalú Waves MaxxAudio Pro hangminőséget javító funkciói megkönnyítik és megbízhatóvá teszik a Cortanaval, a virtuális személyi asszisztenssel folytatott párbeszédet.
  • Microsoft Edge: a Dell készülékein a Microsoft Edge böngésző segítségével a felhasználók tollal is könnyedén dolgozhatnak. Jegyzeteket készíthetnek weboldalakon, és bárkivel megoszthatják azokat, akár munkáról, akár szórakozásról van szó.

A számítógépekhez és táblagépekhez elérhető ProSupport Plus az egyetlen teljes támogatási szolgáltatás, amely kombinálja az automatikus megelőzésre és problémamegoldásra alkalmas proaktív és prediktív megfigyelést a kiemelt szakértői támogatással és alkalmanként kárelhárítással. A Premium Support pedig az iparág egyetlen olyan fogyasztói támogatási szolgáltatása, amely a proaktív automatizált támogatást a szakértő technikusok napi 24 órás elérhetőségével kínálja, a hardver- és szoftverproblémákat pedig távoli diagnosztika után helyszíni szervizzel orvosolják.

Elérhetőség

Az XPS 13 és az XPS 15 2015 novemberétől lesz elérhető Magyarországon.

 

 

 

Vissza