Eladósorba került a Google Nexus 5X

Czipperer Dia - 2015. október 19.

A legújabb LG és Google gyártotta mobil, a Nexus 5X immáron hivatalosan is elérhető a piacon.

A Google és az LG közös gyermeke, a Nexus 5X immáron az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Indiában, Dél-Koreában és Japánban is megvásárolható. A telefon 379 dolláros kezdőáron debütált a piacon, és a Google Play áruházon keresztül is megvásárolható majd.

A modell az első olyan mobilok között van, mely fedélzetén a legfrissebb, Android 6.0 Marshmallow rendszer fut, azonban a többi tulajdonságát tekintve sem szégyenkezhet. A Snapdragon 808-as processzorral felszerelt készülék egy 13 megapixeles főkamerát kapott, valamint a Nexus Imprint ujjlenyomat-olvasó szenzorral is ellátták. Az egyetlen gyengéje a mobilnak a műnyaga borítás, amely inkább egy olcsó eszköz érzetét sugallja, ha kezünkbe vesszük.

Az LG elmondása szerint hamarosan a többi piacra is megérkezik a modell, köztük Európába is. Ezen felül még az ázsiai és latin-amerikai országok csatlakoznak a sorba.

A készülék nagyobb testvéréről, a Huawei által gyártott Nexus 6P megjelenéséről egyelőre még nincsenek hírek, azonban feltehetően ez a modell is hamarosan érkezik.

 

Forrás: TheVerge.com

Kulcsszavak: Nexus 5x, LG, Google
Vissza