Egyre népszerűbb a Samsung Pay

Kütyü Magazin - 2015. október 28.

Alig két hónappal ezelőtt debütált hivatalosa is a Samsung Pay, máris több mint egymillióan használják a szolgáltatást. Napi szinten már 100 ezer tranzakciót bonyolítanak le a szolgáltatással.

Augusztus 20-i hivatalos koreai indulása óta a Samsung Pay révén rohamléptekben bővül a mobilfizetési szolgáltatás kihasználtsága Dél-Koreában. Már egymillió regisztrált felhasználót vonzott, a naponta végrehajtott tranzakciók száma pedig elérte a százezret, míg a tranzakciók összesített volumene máris meghaladta a 100 milliárd wont.

A Samsung által kínált okostelefonok népszerűsége nagyban segítette a mobilfizetési rendszer elterjedését. Az idei évben megjelent legújabb csúcskészülék, a Galaxy Note 5 eladásai, valamint a Galaxy S6, S6 Edge és S6 Edge+ modellek révén a Samsung Pay felhasználói bázisa stabil növekedést mutatott. A Note 5 tulajdonosok például több mint fele regisztrált a szolgáltatásra.

A Samsung Pay Dél-Koreában már rengeteg helyen használható. A több mint százezer napi tranzakció során a felhasználók számos mindennapi áru beszerzését bonyolították ilyen módon a legkülönbözőbb kereskedelmi egységekben, a kis üzletektől a nagy bevásárlóközpontokon át, a diszkontáruházakig. A szolgáltatás ezenkívül bizonyos pénzintézeteknél ATM-es készpénzfelvételre, Samsung Carddal kiegészülve pedig online vásárlásra is használható.


A felhasználói szám növekedésének és a használat gyakoriságának köszönhetően mára jóval százmilliárd won fölé nőtt a teljes tranzakciós volumen. Az indulást követen ez napi szinten még csak 7-800 millió wonból tevődött össze, mostanra viszont már napi 2 milliárd wonnal gyarapszik a teljes összeg.
 

A Samsung folyamatosan bővíti a szolgáltatáson belüli lehetőségek palettáját. Az idei év végéig olyan funkciókkal bővítik a szolgáltatást, mint a különböző klubtagságok, valamint hamarosan a tömegközlekedési bérletet is helyettesítheti. A Samsung Pay Koreán kívül más piacokon is folytatja a terjeszkedést: szeptember végén az USA-ban is elindult a szolgáltatás, október 21-től már a legnagyobb hazai mobilszolgáltatón, a Verizonon keresztül is igénybe vehetik az ügyfelek.

 

Vissza