Bemutatkozott az 5 hüvelykes OnePlus X

Czipperer Dia - 2015. október 29.

Alacsony árcédulával érkezett a OnePlus legújabb mobilja, a OnePlus X. A 249 dollárba kerülő eszköz felszereltségét tekintve azonban nem a belépőszintű modellek sorát erősíti.

A OnePlus bejelentette legújabb készülékét, a OnePlus X névre keresztelt mobilt. A telefon 5 hüvelykes kijelzővel, valamint szálcsiszolt, fémkeretes borítással száll majd versenybe. Kétféle verzióban is kapható lesz: egy Onyx, valamint egy limitált kiszerelésben kapható Ceramic változat még az ünnepek előtt elérhető lesz az európai felhasználóknak.

Az Onyx kiszerelés tehát az alapverziónak felel meg, amely fém kerettel, valamint üveg elő- és hátlappal rendelkezik. A Ceramic modell, amely csak korlátozott számban lesz kapható, abban különbözik, hogy karcálló bevonatot kapott. Mindez nagyon strapabíróvá teszi az eszközt, olyannyira, hogy a Mohs-féle keménységi skálán a 10-ből 8,5 pontot kapott. Mi sem bizonyítja, hogy erős mobillal van dolgunk, mint az igen magas pontszám, ugyanis a skála legfelső fokán a gyémánt áll.

A telefon 5 hüvelykes Full HD OLED kijelzője 41 ppi-s pixelsűrűséggel bír. A vállalat elmondása szerint a képernyő nagyon világos annak érdekében, hogy napfényben is jól látható legyen.


A külsőségek után kukkantsunk egy kicsit a felszín alá. A telefon lelke egy négymagos Snapdragon 801-es chipset, fedélzetén pedig az Android 5.1.1 Lollipop rendszer fut az Oxygen felhasználói felülettel karöltve. 
A gyártó 3 gigabájt RAM-ot épített a készülékbe, viszont a tárhellyel úgy tűnik, spóroltak kicsit, csupán 16 gigabájtot kapott, amely microSD kártyával növelhető. A dual SIM-es mobil két foglalata tetszőleges használható két SIM kértyának, illetve a második slot a microSD helyeként is funkcionál.

A mobil mindkét kamerája jó felszereltséggel bír. Egy 13 megapixeles hátlapi, valamint egy 8 megapixeles szelfi fénylesőt kapott. A hátlapon csücsülő kamera ISOCELL szenzora Samsung gyártmány, amely gyors, 0,2 másodperces autofókuszt biztosít. A fényleső egy stztenderd, f/2.2 apertúrájú darab, amellyel mindössze 1080 pixeles videókat készíthetünk: a 4K rögzítés azonban sajnos nem jár a modellhez. Cserébe viszont egy kis extrát kínál a felhasználóknak, méghozzá a HD slow-motion videorögzítést. Végül, de nem utolsósorban, a telefon üzemidejéről egy 2525 mAh-es akkumulátor gondoskodik, amely nagyjából egy napi rendelkezésre állást biztosít az eszköznek.

A mobil az európai piacon 269 eurós árcédulával startol majd november 5-én, az Egyesült Államokba pedig november 19-én érkezik 249 dolláros árcédulával.

A speciális Ceramic verziónak egy külön meghívós rendszere lesz, ez november 24-étől lesz majd elérhető Európában és Indiában 369 eurós áron. Ebből azonban mindössze 10 ezer darabot készített a gyártó.
 

 

Forrás: Phonearena.com; kép: theverge.com

Vissza