A mobilok ápolásával növelhető az üzemidő

Kütyü Magazin - 2015. november 20.

A mobileszközök gondos ápolása jelentősen megnövelheti az üzemidőt, a telefon élettartamát és elősegíti a mindennapos kényelmes használatot is. Négy lépésben mutatja meg a Samsung, hogyan lehet karbantartani okoskészüléket.  

A hosszú élettartamú aksi titka

A háttérben futó vagy csak ritkán használt applikációk nagyon gyorsan felemészthetik a telefon energiáját. Éppen ezért rendkívül fontos rendet tartani a számtalan alkalmazás között, hogy kevesebbszer kelljen újratölteni az eszközünket. Érdemes rendszeresen végigböngészni a telepített applikációkat és eltávolítani azokat, amelyekre tulajdonképpen nincs is szükségünk.

A legtöbb telefonon a kilépés gomb megnyomása után az alkalmazások továbbra is futnak a háttérben, de a hosszabb üzemidő érdekében ezeket mindig zárjuk be! Sok energiát spórolhatunk, ha odafigyelünk a hálózati kapcsolatok beállításaira, például a használaton kívüli WiFi-t vagy GPS-t mindig kapcsoljuk ki! Tovább csökkenthetjük az energiafogyasztást a legtöbb készülékben már fellelhető energiatakarékos és ultra-energiatakarékos mód aktiválásával is. A Samsung telefonokban a Smart Manager­ megoldásával mindezt egyszerűen, egy lépésben tehetjük meg. 

Fő a tisztaság

Ahogy a lakásban, úgy a telefonunkban is elengedhetetlen bizonyos időközönként a takarítás. Érdemes rendszeresen átfésülni a tárhelyet és eltávolítani a szükségtelen, ritkán vagy épp sosem használt adatokat. A Samsung Smart Manager intelligens kezelőfelülete mindezt elvégzi helyettünk, a „Storage” menüpontban igazíthatjuk saját igényeinkhez a beállításokat.

RAM

A telefon a közvetlen hozzáférésű memóriában tárolja az ideiglenes fájlokat, amelyek akkor szükségesek, amikor például valamilyen applikációt futtatunk. A használt memória mennyiségének folyamatos optimalizálásával növelhető a készülék teljesítménye, így az gyorsabb és megbízhatóbb lesz. Ezt a kifejezetten erre a célra fejlesztett applikációk letöltésével, vagy a Samsung telefonokra előre telepített intelligens kezelőfelület segítségével akár automatikusan is elvégezhetjük.

 

Fontos a védelem

Talán kevesen gondolnák, de előfordulhat, hogy tudtunkon kívül telepítünk applikációkat, és velük együtt vírusokat okoseszközünkre. Ez extrém esetekben a személyes adatok vagy akár a telefon sérüléséhez is vezethet, de mindenképpen lassítják a készüléket. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében érdemes megbízható vírusirtót telepíteni a mobileszközökre. A Samsung Smart Manager az Intel Security-vel együttműködésben automatikusan szűri az összes veszélyforrást és megoldást kínál azok kiküszöbölésére. 

 

Vissza