Titkos OLED kijelző laboratóriuma lehet az Apple-nek Tajvanon

Czipperer Dia - 2015. december 16.

Lehet, hogy nemsokára az Apple masinák is OLED kijelzővel felvértezve érkeznek majd. A híresztelések alapján a vállalatnak saját gyáregysége is van már, amely OLED megjelenítőket készít.

A Bloomberg forrásai szerint Tajvan északi részén, Longtanban van az Apple-nek egy saját gyára, ahol legalább 50 mérnök dolgozik iPhone-okhoz és iPadekhez tervezett kijelzők gyártásán.

De vajon mi teszi a gyáregységet olyan titokzatossá? Nos, a Bloomberg megpróbált bejtini az épületbe, ahol egy portás és egy Apple logó fogadta őket. Nem a portás, sem pedig a biztonsági őr nem volt hajlandó beszélni a létesítményről, és még kontaktot sem adtak, akikkel felvehették volna a kapcsolatot.

A források szerint a laboratórium idén nyílt meg azzal a céllal, hogy vékonyabb, könnyebb kijelzőket gyártsanak. Ami a jelentést még érdekesebbé teszi, hogy állítólag az Apple ezt a gyáregységet OLED kijelzők készítésére használja. Mindez nagy váltás, ugyanis a legtöbb terméküknél LCD megjelenítőket haszálnak, kivéve az Apple Watchot, ahol az AMOLED mellett tették le a voksukat.

Az OLED kijelzők sokkal vékonyabbak az LCD paneleknél, és nem igényelnek háttérvilágítást, ezzel még energiatakarékosabb működést garantálnak. Azonban az előállítási költségük jóval magasabb. Ha azonban az Apple mégis úgy dönt, az az OLED kijelzők mellett teszi a leg voksát, mindez jelentős változást eredményez majd az ellátóláncban, ugyanis az LCD képernyőket eddig az LG Display üzletága és a Sharp szállította a vállalatnak.

A korábbi híresztelések alapján, melyről más mi is beszámoltunk, az Apple már a 2018-as iPhone-oknál áttérhet az OLED technológiára. Ha minden igaz, ezen a fronton az LG Displayjel dolgozik együtt a vállalat, hogy kiküszöbölje az OLED technológia „mellékhatásait”.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza