A Samsung három Creative Lab projektje is bemutatkozik a CES-en

Kütyü Magazin - 2016. január 4.

A látogatók első kézből tapasztalhatják meg a Samsung innovációs keltetőjében létrejött WELT, rink és TipTalk projektekben rejlő lehetőségeket

A Samsung Electronics három, a CreativeLab (C-Lab) keretében létrejött projektjét is bemutatja a 2016-os Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES). A C-Lab a Samsung innovációs programja, amelynek célja a vállalat alkalmazottainak saját, kreatív ötleteinek gondozása. A most bemutatkozó három projekt egyike a WELT, egy olyan egészségügyi öv, amely a felhasználók hétköznapi szokásait és viselkedésmintáit mérve segít megőrizni a derékméretüket. A másik újdonság a rink, egy mobil VR eszközökhöz kifejlesztett, kézmozgáson alapuló vezérlő, a harmadik pedig a TipTalk, ami azáltal nyújt egyedülálló felhasználói élményt (UX), hogy hallhatóvá teszi az emberi testen áthaladó hangokat.
 
A projekteket a startupok elsődleges CES-célállomásán, az Eureka Park G pavilonjában mutatják be 2016. január 6. és 9. között. Mivel ezen innovációk még csak fejlesztési fázisban járnak, a kiállítás célja elsősorban a bennük rejlő piaci lehetőségek felmérése, illetve a CES közönségének visszajelzései alapján a fejlesztők munkájának segítése.


WELT: Diszkrét megoldás az egészségünk nyomon követésére

A WELT egy viselhető egészségügyi okoseszköz, amely – annak ellenére, hogy ugyanúgy néz ki, mint egy hétköznapi öv – lehetővé teszi viselője számára, hogy a smart szenzor technológia segítségével észrevétlenül figyelemmel kísérje saját egészségi állapotát. A WELT feljegyzi a felhasználó derékméretét, étkezési szokásait és a megtett lépések számát, akárcsak az üléssel töltött időt. Az adatok alapján egy speciálisan erre a célra kifejlesztett applikáció egy sor személyre szabott, egészségügyi ellátással és súlyszabályozással kapcsolatos tervet készít számunkra.

 

rink: Kézmozgáson alapuló vezérlő a virtuális valóságban

A rink egy mobil VR eszközökhöz kifejlesztett, kézmozgáson alapuló vezérlő, amelynek segítségével sokkal intuitívabb és árnyaltabb kapcsolat teremthető a virtuális világgal. Azáltal, hogy a felhasználó csupán a keze használatával, ösztönösen irányíthatja a játékot vagy bármilyen virtuális tartalmat, sokkal mélyebben merülhet el a mobil virtuális valóság világában.
 

 

TipTalk – biztosítja a telefonhívások tisztaságát

A TipTalk olyan jelentős UX-fejlesztés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy headset vagy fülhallgató nélkül, csupán az ujjuk fülükhöz érintésével hallgathassák az olyan okoseszközökből érkező hangokat, mint például a Samsung Gear S2. Ez a megoldás nem csupán fokozza a telefonhívások tisztaságát, de még az olyan nyilvános, zajos környezetben is nyugodtan telefonálhatunk, mint egy koncertterem vagy építési terület. A TipTalk-on keresztül végzett hívás esetében biztosak lehetünk abban is, hogy senki nem hallgatja ki a beszélgetésünket. A TipTalk kialakítása a karóra szíjához hasonlít, így akár analóg vagy okosórákra is felcsatolható, de szinkronizálható az okostelefonokkal is, lehetővé téve ezzel a szöveg beszéddé alakítását, azaz a Text-to-Speech (TTS) funkciót is.
 

2012-es alapítása óta a Samsung C-Lab nagyban előmozdította a kreatív gondolkodás vállalaton belüli terjedését, és már több mint 100 innovációs ötletet támogatott. E projektek közül körülbelül 70 már meg is valósult, további 40 pedig jelenleg is fejlesztés alatt áll a Samsung különböző üzleti egységeinek közreműködésével.
 
Az idei évben a Samsung 9, különlegesen magas piaci potenciállal rendelkező C-Lab projektet segített abban, hogy az azon dolgozó munkatársak a vállalattól független, saját startupot hozzanak létre. Az egyik ilyen például az Innomdle Lab, amely 2015 augusztusától a TipTalk feltalálójaként, független cégként működik.
 
Vissza