Mutasd az utat te is a MinDig TV segítségével!

Kütyü Magazin - 2016. május 26.

2016. május 29-én immáron 12 városban, hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Ezer Lámpás Éjszakája rendezvénysorozat, amelynek budapesti eseményeit az Antenna Hungária támogatásával idén bárki élőben nyomon követheti.

A több mint egymillió letöltéssel rendelkező ingyenes MinDig TV Applikáción keresztül a szórakoztató programokon túl megnézhetjük azt a momentumot is, ahogy a világító léggömbök sokasága befedi az égboltot útmutatásként annak érdekében, hogy minden elveszett gyermek hazataláljon.

Az Antenna Hungária a hazai telekommunikációs piac meghatározó szereplőjeként kiemelten fontosnak tarja, hogy társadalmi ügyek szolgálatába álljon. A vállalat bízik abban, hogy támogatása révén még többek figyelmét sikerül felhívni arra az aggasztó tényre, hogy Magyarországon évente több ezer fiatalkorú gyermek tűnik el. Ilyen helyzetekben a társadalmi összefogás erejének hatása nem elhanyagolható, ezért a MinDig TV Plusz szolgáltatás segítségével – mely a MinDig TV interaktív HbbTV felülete –  az Antenna Hungária eltűnt gyermekek fotóit adja közre egy éven keresztül. Ennek köszönhetően több tízezer felhasználóhoz juthatnak el az eltűnt gyermekekről szóló felhívások. A MinDig TV Plusz a MinDig TV-hez hasonlóan havidíj és hűségszerződés nélkül vehető igénybe az ország egész területén, amennyiben a MinDig TV platform műsorait a felhasználó internetre kapcsolt, Hbb-vételre alkalmas okos televízióval nézi.

Az Ezer Lámpás Éjszakája oldal a 6 csatornán állva a piros gomb megnyomásával a Mindig Tv Plusz menüből érhető el.

Mindemellett 2016. május 29-én, 16:00 és 22:00 óra között a MinDig TV ingyenes applikációján keresztül bárki követheti a budapesti eseményeket, így a leglátványosabbnak ígérkező, több ezer világító léggömb magasba engedését is. 

A nemzetközileg is bejegyzett, Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódóan idén hatodik alkalommal, koncertekkel, sztárfellépőkkel, gyermekeknek szóló programokkal, felvilágosító és tanácsadói sátraikkal, valamint látványos rendőrségi bemutatókkal várják a szervezők minden helyszínen az érdeklődőket.  A kezdeményezést 2011-ben hívtak létre azzal a céllal, hogy rávilágítsanak arra az aggasztó tényre, hogy évente több ezer fiatalkorú tűnik el otthonából Magyarországon. 2015-ben ez a szám megközelítette a 19 000 főt. Jelenleg 4200 fiatalkorút keres a nyomozóhatóság. 

A résztvevők 12 városban összesen 10 000 világító léggömb felengedésével jelképesen utat mutatnak a csellengő gyermekek számára.

Vissza