ISE 2017: Megérkeztek a Samsung új QLED Signage kijelzői

Kütyü Magazin - 2017. február 9.

A 2017-es Integrated Systems Europe (ISE) konferencián a Samsung Electronics új dinamikát vitt a tartalomszolgáltatásba az úttörő SMART Signage termékcsalád két új tagjával. 

A kvantumpontos technológiával készült QLED Signage UHD kijelzők, valamint a finom pixelpontméretet kínáló IF sorozatú LED kijelzők eddig nem ismert vizuális élményt kínálnak. 

„Az ISE 2017 alkalmával a Samsung büszkén mutatja be a vizuális megjelenítés jövőjével kapcsolatos elképzeléseit. A QLED Signage UHD, illetve az IF sorozatú LED kijelzők minden eddiginél élethűbb képet biztosítanak” - nyilatkozta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Visual Display üzletágának vezető alelnöke. „Az új év kezdete lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak, hogy a modern digitális kijelzők előnyeit kihasználva felmérjék a növekedés és a fejlődés lehetőségeit. A Samsung által kínált megoldások számos új opciót biztosítanak a vállalkozásoknak a tartalomszolgáltatások területén.”

Minden eddiginél élethűbb tartalommegjelenítés

A kvantumpontos képfinomítási technológiával az 55, illetve 65 hüvelykes Samsung QLED Signage UHD kijelzők lenyűgözően részletgazdag vizuális élményt kínálnak. Ezek a továbbfejlesztett kijelzők 100 százalékos színmennyiséget biztosítanak, és változó fényerővel képesek hangsúlyozni az apró vizuális részleteket, mindezt olyan módon, hogy közben egymilliárd különböző szín esetében tartják a színpontosságot és integritást. Az optimalizált kontraszttal és torzításmentes képminőséggel kombinált QLED Signage kijelzők széles színárnyalat-tartományban, minden eddiginél részletesebben jelenítik meg a tartalmakat.  

Az integrált kvantumpontos technológia segítségével a Samsung új QLED Signage kijelzői tökéletes egyensúlyt biztosítanak a világ és sötét színek fényereje között, és a színátmeneteket megőrizve a hagyományos alternatíváknál mélyebb és élethűbb megjelenítést biztosítanak. Ezekkel a fejlesztésekkel a szoba megvilágításától függetlenül mélyebbé válnak a feketék, élesebbé a fehérek, valamint pontosabbá a színek, így kínálva egyenletesen magas szintű vizuális élményt. 

A továbbfejlesztett tartalommegjelenítésen túl a QLED Signage kijelzők fokozott rugalmasságot biztosítanak az üzleti felhasználóknak a tartalommegosztás terén, az egyedi márkatulajdonságoknak és működési igényeknek megfelelően. A beállítható fekvő- és állóképet kínáló QLED Signage kijelzők széles betekintési szöget biztosítanak, így a tekintet nagy távolságból is odatéved. Ennek köszönhetően a közönség mindenhonnan egyenletes és kiváló színminőség mellett tekintheti meg a tartalmakat. 

A tartósságra és nagy teljesítményre tervezett QLED Signage kijelzők fenntartható, energiahatékony alternatívát jelentenek. Az integrált kvantumpontos technológiának köszönhetően a QLED Signage kijelzők kiemelkedő teljesítményre képesek, miközben környezetbarát módon működnek.

Optimalizált beltéri LED-es élmény az IF sorozatú LED-es képernyőkkel

A Samsung IF sorozatú kis pixeltávolságú LED kijelzői – mint a P1.5-ös, P2.0-ás és P2.5-ös modellek – a kiemelkedő képminőség és az intuitív kezelhetőség ideális kombinációját kínálják azok számára, akik a LED-es kijelzőkkel szeretnék felélénkíteni ügyfélkörnyezetüket. A 2017 első felében teljes körű bevezetésre előkészített IF sorozatú LED-es kijelzők a Samsung iparágvezető videófeldolgozási és képfinomítási technológiáit kompakt és kevés karbantartást igénylő kialakításban egyesítve biztosítják az üzleti alkalmazásra kész tartalmak tiszta és kifinomult megjelenítését.

A Samsung IF sorozatú LED-es kijelzői számtalan testre szabott tulajdonságot egyesítve a statikus és interaktív tartalmaknak egyaránt élethű és részletgazdag megjelenést biztosítanak. A kontraszt maximalizálása, illetve a tükröződés és a vizuális torzítás kiiktatása érdekében az IF sorozatú LED-es kijelzők különleges jelenetadaptáció alkalmazásával minden egyes képkockán elemzik és finomhangolják a szürkeségi szintet. A dinamikus csúcsérték kiegészítő beállítása a szabványos LED-es kijelzőknél megadott maximális fényességértékek kétszeresét teszi lehetővé.

Az IF sorozatú LED-es kijelzők minimalista kialakításának köszönhetően a telepítés sokoldalúan, a kijelzők előlapján és hátlapján egyaránt elvégezhető. Ennek köszönhetően a felhasználók kényelmesen és gyorsan elvégezhetik a készüléken a karbantartást, a pontos és problémamentes telepítés feláldozása nélkül. Ezen kívül a továbbfejlesztett házstruktúra biztosítja a zökkenőmentes használatot, kiiktatva a LED modult és a bonyolultabb előlappal szerelt kijelzők használatához szükséges térközöket. Ez a felépítés a ház és a LED modul elhelyezésétől függetlenül fokozza az egyenletes képmegjelenítést.

Az IF sorozat felhasználóbarát kialakításának köszönhetően a kijelzők rendszere gyorsabban indítható, és minimális felhasználói beavatkozást igényel. A Samsung kiegészítő LED Signage Box (S-Box) egységével a tartalmak több képernyőre sugározhatók UHD minőségben, anélkül, hogy költséges képelosztókat vagy külső átalakítókat kellene használni. A felhasználók ezen kívül tetszés szerint beállíthatják a jelredundanciát a meglévő kábelszerkezettel, és kényelmesen, egyetlen helyről hozhatnak létre, ütemezhetnek be és küldhetnek át tartalmakat a beépített MagicInfo platform segítségével.

Pillantás a jövőbe

Az ISE 2017 kiállításon a Samsung „Your Future. On Display” című pavilonjánál a következő generációs, kereskedelmi, vállalati, szállítási, vendéglátói vagy vendégfogadói környezetekre optimalizált technológiák széles választékával találkozhattak az érdeklődők. Ezzel az előremutató megközelítéssel a Samsung új megoldásokat kínál a vállalkozásoknak az ügyfél-elkötelezettség és az eladási mutatók javítására a magával ragadó, informatív tartalmakon keresztül.

A Samsung szakértői ezen kívül különleges eseménysorozattal várták a résztvevőket, amelynek keretében az ISE közönsége első kézből tapasztalhatta meg a legújabb innovációk nyújtotta lehetőségeket az ügyfél-elkötelezettség terén:

  • A Samsung SMART LED Signage Mega Launch Showcase bemutató alkalmával a résztvevők alapos betekintést nyerhettek a SMART LED kijelzők továbbfejlesztett portfóliójába, és megismerkedhetnek a vállalat 2017-es, a LED-es innovációk folytatását célzó terveivel.
  • A bemutatót követően a Samsung QLED Signage Showcase eseménye betekintést engedett az új QLED Signage UHD kijelző kiemelkedő vizuális képességeit megalapozó fejlesztői munkába.
  • Ezen kívül a Samsung az ISE 2017 konferencián mutatta be a Tizen operációs rendszert futtató, mindent-az-egyben kijelzőkezelő platformjának legújabb fejlesztéseit is az első alkalommal megrendezett Tizen SMART Signage Summit csúcstalálkozón.
Vissza