A Samsung birtokolja az AMOLED piac 95,8%-át

Czipperer Dia - 2015. december 14.

A legtöbb, AMOLED technológiával megáldott kijelzőt a Samsung gyártja jelenleg. Mások – a számokból ítélve – még csak kóstolgatják ezt a piacot.

Az AMOLED kijelzők jelentős hányadát jelenleg a Samsung gyártja. Az Apple egyelőre még csak tervezi az áttérést, mely legkorábban a 2018-as iPhone-oknál várható.

Az AMOLED technológia piaci részesedését szemügyre véve jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a harmadik negyedéves adatok alapján, összehasonlítva az előző háromhónapos időszakkal, 35%-kal nőtt az értékesített kijelzők száma.

Még ennél is kecsegtetőbb adat, hogy a 79 millió mobilkijelző több mint a kétszerese az egy évvel korábbi számhoz képest. Az eladott kijelzők értéke viszont sajnos nem növekedett duplájára, ugyan csak kis híján múlt.

A számokból az is kiderült, hogy a dél-koreai Samsung birtokolja az AMOLED piac 95,8%-át, vagyis ők gyártják a legtöbb ilyen technológiával felvértezett megoldást. Bár nem olyan impozáns, mégiscsak vezető pozícióba emeli a vállalatot, hogy a teljes display panel piac 38,5%-át birtokolja, míg a JDI 17, az LG pedig 13,8%-át.
 

 

Forrás: GSMArena.com

 

Vissza