Az új Samsung Cinema Screen technológia elhozza a jövő moziját

Kütyü Magazin - 2017. március 29.

A Samsung Cinema Screen kijelző a világ első nagy dinamikatartományú (HDR), mozitermekbe szánt LED képernyője, amely eddig nem ismert, kiemelkedő képminőséget garantál. Az új technológia által biztosított élénkebb és valósághűbb színek szinte életre keltik a filmeket és a felvételeket.

A Samsung a napokban hivatalosan is bemutatja a mozitermekbe szánt LED kijelzőjét. A bemutatók sorozatát 2017. március 27-30. között tartja a vállalat a 18. Cinemark Century Orleans rendezvény keretében, az XD Theatre filmszínházban, amely a The Orleans Hotel & Casino épületében található. A premier időpontja egybeesik a 2017-es CinemaCon konferenciával, amely a modern filmipar legnagyobb és legfontosabb eseménye, és több mint 80 ország vendégeinek érdeklődésére tarthat számot.

A közel 10,5 méter (34 láb) képátlójú Samsung Cinema Screen kijelző egy modern moziteremben is helytáll. A 4K felbontású (4096 x 2160 képpont) LED képminőségen túl a kijelző meghaladja a DCI specifikáció legmagasabb követelményeit – ez az egységesített rendszer a magas technikai színvonal, a megbízhatóság és a kiváló képminőség szinonimája a digitális filmszakmában. Ez azt jelenti, hogy a Samsung új kijelzőjének teljesítménye meghaladja a hagyományos filmvetítés során alkalmazott technológiákat, így életszerűbb képet biztosít a nézők számára.

„A csúcstechnológiára épülő otthoni szórakoztató rendszerek egyre népszerűbbek, így a moziknak újra kell gondolniuk legfőbb szolgáltatásukat: a páratlan vizuális élmény biztosítását a nézők számára, amely nem valósítható meg máshol” – mondta Sang Kim, a Samsung Electronics America alelnöke. „Az új Cinema Screen technológia hatásosabb és jobb minőségű képet kínál mozivászonméretben, így a nézők úgy érezhetik, mintha ők is részesei lennének az eseményeknek.”

A Cinema Screen közvetlen megvilágítású LED technológiát alkalmaz, amely elhozza a mozikba a nagy dinamikatartomány színeit (HDR). A tartalmak akár tízszer nagyobb fényerővel jelenhetnek meg, mint a hagyományos vetítőgépek esetében (146fL és 14fL). A torzítás- és interferenciamentes kép pedig egységessé válik. Emellett, az új technológia valósághű színeket is kínál. A kiegészítő ultrakontraszt és az alacsony tónusú szürkeárnyalatok beállításával lehetővé válik, hogy a legfényesebb színek és a legsötétebb feketék kontrasztaránya megközelítse a végtelen az egyhez határértéket.

A Cinema Screen technológiát egy innovatív hangrendszer egészíti ki a nemrég felvásárolt Harman Professional Solutions’ Cinema Group, illetve a Samsung Audio Lab cégeknek köszönhetően. Hamarosan újabb részletek derülnek ki a mozik kép- és hangrendszerének következő evolúciós lépcsőfokáról.

„A Harman nagy izgalommal folytatja együttműködését a Samsung Cinema Screen fejlesztőcsapatával és a Samsung Audio Lab mérnökeivel. Komoly tapasztalattal rendelkezünk a mozik hangrendszereinek területén, így nagyon örülünk, hogy segíthetünk a Samsungnak abban, hogy a mozik világában is vezető pozíciót töltsön be” – nyilatkozta Brian Divine, a Tour and Cinema Solutions Group alelnöke. 

 

 

Egyre nagyobb az igény a kiváló vizuális élményt garantáló filmszínházakra. A Samsung Cinema Screen sokoldalú megoldása bármely közönség igényeit kielégíti. A kijelző megvilágított környezetben is megőrzi kiemelkedő képmegjelenítési képességét, függetlenül az éppen megjelenített tartalmaktól. Az új technológia kiváló választás lehet azoknak a felhasználóknak is, akik vállalati eseményekre, koncertek, sportesemények vagy számítógépes játékok közvetítésére szeretnék használni a mozitermet. 

„A mozitermekbe szánt LED kijelzőnk az első lépés egy hosszú úton. Célunk, hogy létrehozzuk a végpontok közötti teljesen digitális jeltovábbításra épülő moziélményt – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics vizuális megjelenítésért felelős üzletágának alelnöke. – Az olyan modern technológiák területén, mint az érintőképernyők, a jegykezelő automaták, a digitális étlapok és az interaktív filmposzterek, a Samsung már jelen van és segítséget nyújt a mozitermek üzemeltetőinek, hogy a vendégek elégedettebbek, az üzemeltetési költségek pedig alacsonyabbak legyenek. A célunk továbbra is a teljes körű megoldások szolgáltatása a moziiparban, valamint új és izgalmas technológiák kifejlesztése, amelyek még kiemelkedőbb élményt nyújtanak az ügyfeleknek.”

A Samsung Cinema Screen megfelelt a tokiói Keio Egyetemen végzett ellenőrzésnek, a DCI hivatalos értékelési eljárása pedig már folyamatban van.

Vissza