Népszerűek az Epson SureColor SC-S sorozatú nyomtatók

Kütyü Magazin - 2017. május 15.

Az Epson SureColor SC-S terméksorozatának széles formátumú nyomtatói jelenleg kategóriájuk legnépszerűbb ecosolvent tintatechnológiát alkalmazó készülékei Nyugat-Európában. Az Infosource által végzett független kutatásából kiderült, hogy ezen nyomtatók piacán az Epson részesedése – a 2015-ös 9%-hoz képest, ami akkor az 5. helyet jelentette – 2016 végéig 28,4 százalékra nőtt, ami a lista vezetőjévé tette a japán gyártót.

A mostani siker előzménye, hogy az Epson 2016 januárjában bemutatta újgenerációs 64” méretű SureColor SC nyomtatóit, a SureColor SC-S80610, SC-S60610 és SC-S40610 készülékeket, melyeknél a felhasználók (a fehérrel és az ezüstmetál színkomponenssel együtt) 4-10 színből választhatnak, továbbá, lehetővé teszik az akár 95,3m²/óra sebességű, egymenetes nyomtatást. A készülékek PrecisionCore TFP nyomtatófejekkel rendelkeznek és a változó cseppméret-technológiával 1440x1440 dpi felbontású nyomatokat biztosítanak. Ennek köszönhetően, a termékcsalád nyomtatóival valóban lenyűgöző és látványos nyomatok készíthetők, legyen szó kültéri vagy beltéri, bevonatos vagy bevonat nélküli anyagokról, banner hordozókról, poszterekről és háttérvilágítású panelekről, POS termékekről, járműdekorációról, tapétáról, vagy fotópapírról.  Az innovatív technológiai megoldásokat kereső vállalatok célja olyan készülékek alkalmazása, amelyek egyaránt magas minőséget, nagyfokú termelékenységet, rugalmasságot, könnyű felhasználást és gyors megtérülést biztosítanak, így ők már a kezdetektől jelentős érdeklődést mutattak a SureColor SC nyomtatók iránt. 

„Örülünk, hogy a SureColor SC-S készülékek ilyen gyorsan piacvezetővé váltak Európában” – mondta Marc Tinkler, az Epson Europe professzionális nyomtatási megoldásokért felelős termékmarketing vezetője.  „Elkötelezettek vagyunk a széles formátumú SureColor nyomtatók folyamatos fejlesztése iránt, ami bizonyítja, hogy készülékeink megfelelnek a nyomtatási szolgáltatók szigorú követelményeinek a nagy forgalmú termelési környezetben. A K+F  folyamatokba való jelentős befektetés is bizonyítja, hogy a tintasugaras nyomtatókkal valóban elsőszámú gyártóként kívánunk jelen lenni a piacon. Célunk, hogy a legjobb nyomtató és tintatechnológia kombinációját ötvözve kiváló minőségű, megbízható rövid idő alatt megtérülő befektetést biztosító, professzionális nyomtató alkalmazások széles választékát kínáljuk ügyfeleink számára.”

Az újszerű PrecisionCore nyomtatófej technológia mellett, az Epson tinta technológiája szintén fontos része a cég professzionális nyomtató megoldásainak. Manapság az Epson az egyetlen vállalat, amely vízbázisú, oldószeres, gyantaalapú, UV, festékszublimációs és textil tintákat fejleszt és állít elő. Így, a japán gyártó a hardverek, a nyomtatófejek, a különböző tinta- és a szoftver megoldások minden elemét képes optimalizálni a lehető legjobb teljesítmény érdekében.

Az Epson SureColor SC-S nyomtatókat a 2017-es hamburgi FESPA Digital kiállításon is megtekinthették a látogatók. 

Vissza