Két új monitorral kápráztatja el a gamereket az LG az IFA-n

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 23.

Az LG Electronics (LG) a jövő pénteken kezdődő berlini IFA-n két új gamer monitort mutat be, amelyek még inkább megfelelnek a videojáték-rajongókból álló, mind szélesebb vásárlóközönség igényeinek és napjaink egyik legjobb játékélményét biztosítják. A dél-koreai gyártó legújabb, 32 és 27 colos GK monitorai nem csak az akciójátékok rajongóinak kínálnak lélegzetállító vizuális élményt, de a ver-senyzős játékok kedvelőit is a győzelemhez szükséges lépéselőnyhöz juttathatják.

Az LG GK monitorcsaládja a legújabb technológiai áttörésnek számító megoldásokat kínálja, köztük a 144 Hz-es (165 Hz-ig felhúzható) és 240 Hz-es képfrissítési rátát. Az LG új, 32 colos gamer monitorja (32GK850G) az ideális választás mindazok számára, akik folyamatos és akadozásmentes képet nyújtó, a gyors mozgásokat hűen visszaadó nagyméretű képernyőre és kiemelkedő képminőségre vágynak. Magas képfrissítési rátájának köszönhetően az LG 32GK850G hihetetlenül simán, akadozásmentesen képes megjeleníteni a mozgást, a gamer-közösség körében viharos sikert aratott NVIDIA G-SyncTM grafikusprocesszor-technológia alkalmazása révén pedig a legmozgalmasabb akciójelenetek közben sem fenyeget képtörés és –akadozás. A monitor minden játéktípushoz ideális, hiszen nem kell tartanunk a zavaró utóképektől, miközben QHD felbontású (2560 x 1440) képernyőjén gyors és akadásmentes mozgásmegjelenítésre képes, 350 nites maximális fényerő mellett.

A 32 colos készülék egy különleges, Sphere Lighting elnevezésű megoldással is növeli a játékélményt: a monitor mögött elhelyezett lágy fényű, a szemfáradtságot csökkentő, egyben gyönyörű dizájnelemet is jelentő LED hangulatvilágítással a gamerek még inkább belemerülhetnek a játékba.

A monitor különleges funkciói között a fekete szín stabilizátor (Black Stabi-lizer) tisztább kontrasztot eredményez, így a játékosok számára a sötét képrészletek is jól kivehetőek, a dinamikus akciószinkron (Dynamic Action Sync) funkció pedig a bemeneti késleltetés (input lag) csökkentése révén teszi lehetővé a használók gyorsabb reagálását.

A felhasználóbarát grafikus kezelőfelület révén a játékosok könnyen, az egyes játéktípusoknak megfelelően módosíthatják a monitor beállításait. A készülék üzembe helyezése is gyerekjáték: az összeszereléshez nincs szükség csavarokra, szerzámokra, az egyetlen kattintással ráhelyezhető talpon ráadásul könnyen állítható a képernyő magassága, dőlésszöge, amely szükség esetén egyszerűen el is forgatható.

A 27 colos GK monitor (27GK750F) szintén páratlanul folyamatos és akadozásmentes játékélményt kínál, a legnagyobb képfrissítési ráta és a leggyorsabb válaszidő mellett. Ezt a kompaktabb méretű készüléket úgy tervezték, hogy a legújabb fejlesztések — köztük a 240 Hz-es képfrissítési ráta, az 1 milliszekundumos elmosódáscsökkentés funkció és az AMD FreeSync technológia — révén is növelje a játékosok győzelmi esélyeit. Az ebben a modellben is megtalálható fekete szín stabilizátor, a dinamikus akciószinkron és a First-Person-Shooting játékok esetében nélkülözhetetlen célkereszt — mely segítségével megjelölhető a képernyő középpontja — mind a felülmúlhatatlan játékélményt szolgálja. 

Az idei IFA-n az LG kiállítja legújabb, 34 colos, 21:9 képarányú UltraWide gamer monitorját (34UC89G) is, amely főként a versenyzős, valós idejű stratégiai és a massive multiplayer játékok kedvelői számára nyújtanak páratlan élményt. A monitor támogatja az NVIDIA G-SyncTM technológiát és a 144 Hz (166 Hz-re felhúzható) képfrissítési rátát a legjobb élmény érdekében, legyen szó bármely típusú játékról. 

„Az IFA-n kiállított új monitorainkban testesül meg minden arra irányuló erőfeszítésünk, hogy a legjobb készüléket alkossuk meg a játékosok számára” — mondta Jang Ik-hwan, az LG Electronics IT-divíziójának alelnöke. „Biztosak vagyunk abban, hogy a játékosok a játék során észreveszik majd a különbséget és kíváncsian várjuk a reakcióikat, miután kipróbálták ezeket a fantasztikus új termékeket.”

A berlini IFA szakkiállítás látogatói szeptember 1-6. között személyesen is kipróbálhatják az LG legújabb gamer monitorait a vállalat standján (Messe Berlin, 18. csarnok).

Vissza