Új, nagyteljesítményű projektorokat mutat be az LG az IFA-n

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 22.

Az immár hatodik egymást követő évben a LED-projektorok piacvezető gyártójának számító LG Electronics (LG) két új készülékkel erősíti tovább pozícióját. A dél-koreai gyártó Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai és háztartásigép-kiállításán mutatja be az ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short-Throw – UST) ProBeam UST lézerprojektort (HF85JA) és az LG MiniBeam LED-projektort (PH30JG). 

A két új modell bemutatása szervesen illeszkedik az LG stratégiájába, amelynek lényege, hogy kiterjessze a vállalat vezető szerepét a várakozások szerint a következő három évben 5,7 milliárd dollárosra növekvő LED- és lézerprojektor-piacon.  

A Full HD (1080p) felbontású kép vetítésére képes LG ProBeam UST valódi moziélményt nyújt, az ultrarövid vetítési távolságnak köszönhetően a legtöbb otthoni projektor használatára jellemző bonyodalmak nélkül. Az UST projektorok legfőbb kényelmi előnyét az adja, hogy használatukhoz nincs szükség sem professzionális telepítésre, sem zavaró kábelkötegekre, sem pedig számottevő helyre a projektor és a vetítővászon vagy falfelület között. A ProBeam UST mindössze 12 centiméter távolságból képes 100 colos, azaz mintegy 2,5 méteres átlójú képet vetíteni, amihez ráadásul külön állványra sincs szükség: elég csak ráhelyezni bármely, megfelelő magasságú bútorra és már kezdődhet is a mozizós este. Az ultrarövid vetítési távolságnak köszönhetően pedig az sem fordulhat elő többé, hogy belegyalogolunk a képbe, amikor újabb adag frissítőért vagy ropogtatnivalóért indulunk.

Azért sem kell aggódnunk, hogy vajon egy napfényes szobában hatékonyan működik-e a projektor, hiszen a HF85JA modell akár 1500 ANSI lumen fényerőre képes, ami az előző modell teljesítményének másfélszeresét jelenti, ráadásul a fényforrás elképesztően tartós, akár 20.000 óra üzemidőt is kibír. A vetített kép 150.000:1 kontrasztaránya a garancia arra, hogy a tévéműsorok vagy mozifilmek képsorait élesen és pontosan adja vissza a projektor, a lézermotor innovatív „I” alakú kialakításának köszönhető karcsú formáival pedig bármilyen enteriőrben nagyszerűen mutat.

A projektor számos lehetőséget kínál arra, hogy akár több, vezeték nélküli hangszóróhoz vagy fejhallgatóhoz csatlakoztassuk. A LG Pro Beam függőleges és vízszintes trapéztorzítás-korrekcióra is képes, ami a készülék elhelyezése terén olyan szabadságot nyújt, amelyről más projektorok esetében nem is álmodhatnánk. Az LG prémium kategóriás termékének különlegességei között megtalálható a díjnyertes webOS okostévé-platform is, amely révén videostreaming-szolgáltatások napról-napra bővülő palettájához férhetünk hozzá.

Szintén az idei IFA-n mutatkozik be a hihetetlenül könnyen használható, a felhasználók számára páratlan szabadságot nyújtó hordozható projektor, a legújabb LG MiniBeam. A HD képminőséget nyújtó készülék beépített akkumulátora akár négyórás üzemidőt tesz lehetővé, így egy táborozás, kerti összejövetel során, vagy akár a hotelszobánkban két egész estés mozifilmet is végignézhetünk anélkül, hogy hálózati áramforráshoz kellene csatlakoztatnunk a projektort. A PH30JG modell egyik legmeggyőzőbb funkciója az ún. Multi-Angle Projection, amely lehetővé teszi, hogy az akár 70 fokos szögben megdöntött projektorral vetítsünk magasan a falra vagy a plafonra, külön állvány használata nélkül. A készüléken megtalálható USB Type-C csatlakozó révén a projektor egyszerűen összekapcsolható más eszközökkel, például laptopokkal illetve okostelefonokkal, így azon túl, hogy képes ezek képernyőjének tükrözésére, egyetlen kábellel tölteni is tudja a csatlakoztatott eszközöket a beépített, 9000mAh-s akkumulátoráról. A MiniBeamhez Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztathatunk külső audioeszközöket, azaz vezeték nélküli hangszórókat, okostelefonokat vagy akár autónk Bluetooth-kompatibilis hangrendszerét.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy régóta vezető szerepet töltünk be a hordozható LED-projektorok világpiacán” — mondta Jang Ik-hwan, az LG Electronics IT-üzletágának elnöke. „Az IFA-n bemutatkozó, kiemelkedően kényelmesen használható és megbízható projektoraink magával ragadó, csúcsminőségű házimozi-élményt nyújtanak a felhasználók számára.”

 

A berlini IFA szakkiállítás látogatói szeptember 1-6. között személyesen is kipróbálhatják az LG legújabb projektorait a vállalat standján (Messe Berlin, 18. csarnok).

Vissza