Bővül a Zyxel termékkínálata

Kütyü Magazin - 2018. október 22.

Két új switchet és egy platformkezelő alkalmazást mutatott be a tajvani Zyxel a Nebula portfólió legfrissebb bővítése alkalmából. A felhőmenedzsmentet használó kis- és középvállalkozások ezzel még gyorsabban és költséghatékonyabban alkalmazkodhatnak a változó hálózati körülményekhez.

A technológiai fejlesztések rohamosan növekvő ütemével sok cég nehezen tudja tartani a lépést, a lemaradás ugyanakkor komolyabb következményekkel is járhat. A világ vállalkozásainak 99%-át kitevő kis- és középvállalkozások bajban vannak: ilyen gyors növekedésre és innovációra még sosem volt szükség az életben maradáshoz, a versenyképesség megőrzésére azonban sokszor nem áll rendelkezésre a szükséges tőke. A Zyxel Nebula felhő menedzsmentje, és az azt kezelő applikációs platformja megoldást nyújthat a hálózati menedzsment fejlesztéséhez: a vállalkozások könnyen és egyszerűen választhatnak a web-menedzselt vagy ingyenes felhő alapú opciók között.

“A Nebulát 2016-ban azért fejlesztettük ki, hogy a hálózatkezelést bárhonnan, bármikor elérhetővé tegyük. Azóta rendkívül pozitív visszajelzéseket kapunk a kereskedőktől és menedzselt szolgáltatást nyújtó cégektől, miszerint a rugalmas megközelítésünkkel jelentősen könnyebbé vált a hálózatok telepítése és kezelése” – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi vezetője. „Büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleinkkel azon dolgozhatunk, hogy valós körülményekre fejlesszünk ki megoldásokat. A legújabb termékünk éppen ezért olyan további funkciókat tartalmaz, amelyeket első kézből szerzett visszajelzésekre alapoztunk, a teljesen új mobile alkalmazással a WiFi hálózatokat pedig még magasabb szinten kezelhetjük, egyszerűen a tenyerünkből.” – tette hozzá.

Hálózatirányítás egyszerűen a tenyeréből

A Nebula APP alkalmazás kiváló fogadtatásban részesült a bemutatásakor, a pozitív visszajelzések leginkább a könnyű kezelhetőségét dicsérték. A Nebulát kezelő alkalmazás, amely az iOS és az Android felületekre egyaránt elérhető lesz, különféle konfigurációs beállítások széles skáláját tartalmazza majd, valamint gyors hozzáférést biztosít valós idejű adatokhoz és hibaelhárítási eszközökhöz. Emellett a Nebula vezérlőfelületét (NCC) is frissítették, ami most több mint 20 új funkciót kínál, többek között:

  • Mesh WiFi: A meglévő hozzáférési pontok alkalmazásával növelheti a hálózat lefedettségét.
  • Forgalmi naplók: testreszabható és output átjáró forgalmi információk, naplón keresztül.
  • VPN topológia: A virtuális magánhálózat gyors vizualizációja.

Két új switch a Nebula portfólióban

A Nebula portfólióhoz tartozó új GS1920v2 sorozat új funkciókat, valamint egy nyolc-portos, ventilátor nélküli PoE modellt is tartalmaz, ezáltal egy sokféleképpen felhasználható. Kialakításához további fejlesztéseket is hozzárendeltek, például gyors visszaállítás gombot, és egy új karbon-stílusú borítást, a nagy modelleknél az alapokat is érintő fejlesztéssel pedig az egység azokba a különféle rackekbe is beszerelhetővé válik, ahol a hely és az eszköz eltérő mélysége eddig problémát okozott. 

A GS1920v2 mellett már az XGS1930 is a NebulaFlex családhoz tartozik, így a switcheket vagy Okos Menedzselt módon (helyi böngészőn keresztül) lehet irányítani, vagy a Zyxel ingyenes licenszű megoldásán keresztül központilag, csupán néhány kattintás segítségével is telepíthető. „Ez a hibrid megoldás pedig semmilyen többletköltséggel nem jár, és elérhetővé teszi a switchek kezelésének és monitoringjának következő generációját, méghozzá további hardver vagy drága szoftver beruházás nélkül” – tette hozzá Treso.

Vissza