Minden eddiginél nagyobb kapacitású az ETERNUS DX8900 S4 tárolórendszer

Kütyü Magazin - 2018. november 2.

A Fujitsu napokban bevezetett ETERNUS DX8900 S4 tárolórendszere meghonosítja az adatközpontban a flash-technológiára optimalizált, petabájt-nagyságrendű adattárolást. 

Az új generációs rendszer csökkenti a komplexitást: megszünteti a különböző tárolószintek kialakításának igényét az eltérő feladatokhoz, és egy rendszerbe konszolidálja az elkülönülő tárolószigeteket, észszerűsítve ezzel a „puha” átállást az all-flash adatközpontra – akár petabájtos nagyságrendű feladatoknál is.

Az adatkapacitás növekedésével a vállalatoknak korábban elképzelhetetlen információmennyiséget kell tárolniuk. Az adattömeg növekedése mögött olyan technológiák állnak, mint például a dolgok internete (IoT), a hálózatperemi számítástechnika, a virtuális valóság, a fejlett analitika, a robotika, a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia. E technológiák mindegyike óriási strukturált és strukturálatlan adatmennyiséget generál. Az exponenciális növekedés nyomán beköszönt a petabájtok korszaka. Egy petabájt 1000 terabájtnyi vagy 1 millió gigabájtnyi adatnak felel meg. 

Az adatok mennyiségét tovább duzzasztja az adatközpontok konszolidációjának és virtualizálásának trendje, amelynek hátterében a tőkeberuházások és a működési kiadások csökkentésére való törekvés áll. Ahhoz, hogy a nagyvállalati alkalmazások (pl. OLTP, adatbázisok és ERP) adatait konszolidálni lehessen, olyan nagy teljesítménysűrűségű, skálázható, megbízható és rugalmas tárolókra van szükség, amelyek több szolgáltatási szintet is képesek kiszolgálni, és nagyfokú automatizációval működnek. 

A Fujitsu legújabb generációs ETERNUS DX8900 S4 tárolója megfelel ezeknek a követelményeknek. A minden adatot tárolni képes rendszerrel a vállalatok felkészülhetnek a petabájtos nagységrendű adattárolásra – ahol már csak az all-flash technológiájú megoldások tudják biztosítani az elvárt hozzáférést és válaszidőt. Az all-flashre való átállás a forgó lemezek kiiktatásával mérsékli az adatközpont energiafogyasztását, és ezen keresztül a hőkibocsátást és a hűtési igényt. 

„Három éven belül az összes adat 50%-át flash-alapú rendszereken fogják tárolni az adatközpontban, és gyors ütemben általánosan elfogadottá válik a flash-technológia használata, Az új, flashre optimalizált ETERNUS DX8900 S4 tároló támogatja a legújabb 30 TB-os SSD-meghajtókat. Élvonalbeli teljesímténye* így masszív skálázhatósággal párosul. Ebből eredően az ETERNUS ideális megoldást kínál napjaink digitális nagyvállalatainak a tárolóinfrastruktúra konszolidálásához és az adattömeg növekedésének kézbentartásához.” – nyilatkozta Olivier Delachapelle, a Fujitsu adatközponti termékkategóriáért felelős vezetője az EMEIA-régióban. 

A többszörösen redundáns, horizontálisan bővíthető (scale-out) architektúrájú ETERNUS DX8900 S4 a csúcsteljesítmény és az üzletmenet-folytonosság érdekében moduláris skálázhatóságot biztosít (kétkontrolleres konfigurációtól egészen 24 kontrollerig). Lehetővé teszi a lemezek és a flash-meghajtók vegyes használatát a kapacitás, az adathozzáférési sebesség és a költségek egyensúlyának megteremtéséhez. Nagy előrelépést jelent a teljes egészében flash-technológiájú adatközpontra való átállás útján, hogy akár egy ETERNUS tárolóval is 10 millió IOPS teljesítmény és 140 PB flash-kapacitás érhető el – ami az elődtermék kapacitásának duplája. 

Az ETERNUS DX támogatja az átállást a teljes egészében flash-technológiájú adatközpontra 

Az ETERNUS DX8900 S4 SSD- vagy HDD-meghajtókra, vagy a lemezek és a flash kombinációjára is konfigurálható, és teljes körűen kompatibilis az ETERNUS AF all-flash tömbökkel. Az NVMe (Non-Volatile Memory express) technológiára épülő, 307,2 TB maximális kapacitású Extreme Cache gyorsítótára nagyobb sebességű adatolvasással fokozza a teljesítményt.

Szolgáltatásminőség (QoS) és hardveresen gyorsított adatmennyiség-csökkentés 

Az ETERNUS DX8900 S4 fokozza a hatékonyságot, minden tömörítést hardveresen hajt végre, és akár hatszorosára is képes javítani a teljesítményt. Horizontálisan bővíthető (scale-out) konfigurációban a teljesítmény minden újabb vezérlőmodul hozzáadásával növekszik. 

A Fujitsu új rendszere gondoskodik róla, hogy a különböző feladatok és tárolószintek konszolidálása ne rontsa az alkalmazásteljesítményt, és az adminisztrációs igényt is a minimura szorítja. Beépített QoS-funkcionalitása kezeli a CPU-prioritások automatikus beállítását, a sávszélesség megadott válaszidő-igény szerinti kiosztását és tárolószintekhez rendelését. A teljesen automatizált QoS-funkciók és az adatmennyiség-csökkentő technológiák révén az ETERNUS DX8900 S4 ideális tároló nagyvállalati alkalmazásokhoz (OLTP, adatbázisok, ERP, adatanalitika és nagy teljesítményű számítástechnika). 

Rugalmas átállás és katasztrófa utáni visszaállás 

A beépített többszörös redundancia teljes körű nagyvállalati kategóriájú védelmet biztosít a lemezek, vezérlők, interconnect-egységek vagy akár a teljes rendszer meghibásodása esetén. A „nulla leállási idejű” migráció, a snapshot-készítés, a távreplikáció és az átlátható átállás (failover) fenntartják az üzletmenet folytonosságát. A Fujitsu ETERNUS termékcsaládjának architektúrájára épülő kisebb ETERNUS DX vagy ETERNUS AF rendszerek adatai egyszerűen replikálhatók az ETERNUS DX8900 S4 tárolóra, ami költséghatékony átállást és rugalmas katasztrófa utáni visszaállítást biztosít a fiókirodák és a földrajzilag szétszórt leányvállalatok számára. 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 tároló 2019 januárjától lesz kapható.

___________

* A Fujitsu ETERNUS DX8900 S4 maximális be-/kimeneti teljesítménye 10 millió IOPS (8 KB Random Read Miss mellett), támogatott maximális nyers all-flash kapacitása pedig 141 558 TB. A Fujitsu flash-kínálatának szerverei és tárolórendszerei következő generációs hálózati és automatizációs eszközökkel együtt alkalmazva támogatják az átállást az all-flash adatközpontokra. Az átállással a vállalatok gyorsíthatják alkalmazásaikat, mérsékelhetik működési költségeiket, csökkenthetik a komplexitást és javíthatják folyamataik hibatűrését.

Vissza