5+1 Mio tipp a vásárláshoz

Kütyü Magazin - 2019. november 6.

Meggyőztek Téged is az észérvek és úgy döntöttél, hogy beszerzed életed első menetrögzítő kameráját? Ha nem tudod, mi alapján válassz, ne aggódj, nem hagyunk magadra! A fedélzeti kamerák vezető gyártója, a Mio 5+1 hasznos tippel segít Neked, hogy megtaláld a tökéletes útitársad és még nagyobb biztonságban utazhass! 

1. tipp: bemutatkozik az apertúra, avagy a rekesz 

Elsőként ismerkedjünk meg új fedélzeti kameránk optikai felépítésével! A felvevő objektíven belül található a rekesz, más néven fényrekesz, vagy apertúra. Ez egy nyílás, melyet lemezek vesznek körbe, melyek szabályozzák, hogy mennyi fényt engedjen át az optika. Míg a fényképezőgépeken a lamellák állíthatók, úgy a mobiltelefonokon, vagy a digitális és menetrögzítő kamerák esetében a lemezek stabilak, nem változtatható a méretük. Ezért fontos, hogy minél nagyobb méretű rekesszel rendelkező „őrszemet” válasszunk, hogy tisztább felvételeket kapjunk. Azt, hogy mekkora a rekesz nyílása, rekeszértéknek nevezik, és F betűvel és számmal jelölik. 

Jöhet egy találós kérdés? Szerinted melyik szám jelent nagyobb méretű rekeszt a következők közül: F2.8 vagy F1.8? 

A válasz az F1.8 lesz, mivel a rekeszeket úgy számozzák, hogy az alacsonyabb szám jelenti a nagyobb méretet. Jó választás lehet például a MiVue 752 modell, melynek 140°-os nagylátószöge mellett a kamera F1.8-as rekesze tiszta felvételeket készít és mindent „lát”, amit Te is vezetés közben. Szoftveralapú finomhangolásának köszönhetően tiszta képet kapunk minden látási körülmény között.

2. tipp: műanyag helyett üveg lencse

Még ha nincs is szükséged arra, hogy szemüveget viselj, akkor is tapasztalhattad már, hogy mi a különbség, ha műanyag- vagy üveglencse mögül kémleled a világot. A tisztább képet természetesen az üveglencse adja, melyből többre is szükség van egy kamera működéséhez. A fedélzeti kamerákat gyakran vegyesen látják el műanyag és üveg lencsékkel, viszont a Mio készülékek esetében az összes lencse tiszta üveg, így még élesebb és szebb minőségű videókat készíthetünk.

3. tipp: memóriakártya

Mire érdemes még odafigyelnünk a menetrögzítő kamera vásárlásakor? Olyan modellt keressünk, ami minimum 64 GB memória tárhellyel rendelkezik és legalább 720-as felbontású felvételeket tud készíteni. A Mio modellekkel itt sem lesz problémád, hiszen a legtöbb készülék alapból 128 GB memóriakártyát képes befogadni és 1080-as felbontású felvételt rögzít. Egy órányi 1080-as felvétel körülbelül 6 GB-ot foglal el a memóriából. Fontos, hogy olyan készüléket válassz, amelyik akkor sem hagyja abba a felvételt, ha betelik a tárhely, hanem felülírja a korábbi videókat (hurok felvétel), így biztosítva, hogy nem maradsz le semmiről utad során. Ismerd meg a MiVue Manager alkalmazást, ahol kényelmesen tudod rendszerezni és visszanézni a rögzített anyagokat! 

4. tipp: vezetéstámogató szolgáltatások

A Mio egyes modelljei további extrákkal segítik a sofőröket. A MiVue 792 WIFI Pro készülék például nemcsak kiváló minőségű felvételeket készít nappal és éjszaka is egyaránt, de fejlett vezetéstámogató rendszerének köszönhetően szuperbiztonságossá és még élvezetesebbé teszi utadat. Kapsz figyelmeztetést a sebességmérő kamerákról ugyanúgy, mint hangjelzést, ha nem tartod be a követési távolságot. Kapcsolj környezetbarát (Eco) üzemmódba, mely elemzi a vezetési stílusod és felajánl opciókat, hogy bolygónkat kímélő módon juss el az úticélodhoz. 

5. tipp: legyen minél kisebb

Összességében elmondható, hogy érdemes kerülni a nagyméretű, lógó illatosítókat, plüssállatokat a szélvédő környékén, és úgy általában mindent, ami a kilátásban zavarhat minket vezetéskor. Minél kisebb és diszkrétebb a fedélzeti kameránk tehát, annál jobb. A MiVue J60 és J85 modellek akár a visszapillantó mögé is illeszthetőek egyedi, kijelző nélküli dizájnjuknak köszönhetően. A „Kicsi a bors, de erős” kategóriában, pedig az ultrakompakt MiVue C570-es modell igazán felveszi a versenyt nagyobb társaival is, ha teljesítményről, vagy a felvételek minőségéről van szó!

Grátisz tipp: figyelj az aranymetszésre!

Az aranymetszet egy olyan arányosság, ami a fotózásnál és videók készítésénél is gyakran megjelenik, két részre osztva a felvételt, egyensúlyt teremt. 

A „csodaszám” a menetrögzítő kamerák esetében a 4:6 arány. Állítsd be a kamerád úgy, hogy az ég felé 4 és az út felé 6-os arányban legyen a felvétel. Így a naplemente, vagy a kiszámíthatatlan látási viszonyok ellenére is el tudod kerülni, hogy alul- vagy túlexponált felvételt készíts. A beállítás mellett figyelj arra is, hogy a szélvédőd tiszta legyen! Válassz egy stílusos és egyszerűen használható készüléket, mint a MiVue 733 WIFI, mely tökéletes Facebook Live videók készítésére és megosztására.

3 év jótállás minden készülékre

Ha most vásárolsz Mio fedélzeti kamerát, nemcsak a prémium minőségű termékek előnyeit élvezheted, de a korábbi 2 év jótállás helyett, most 3 év garancia is jár minden készülékhez 2019. december 31-ig. Így igazán nyugodt szívvel szemezgethetsz a minden stílushoz és vezetési igényhez igazodó modellek között, amíg megtalálod a számodra legjobbat!

Vissza