Új funkciók a Galaxy S10 és Galaxy Note10 készülékekben

Kütyü Magazin - 2020. április 9.

A Samsung a Galaxy S20 szériában megismert új, innovatív funkciókkal frissíti a Galaxy S10 és Galaxy Note10 készülékeket áprilistól*. A felhasználók így egyedülálló tartalmakat hozhatnak létre a legújabb Galaxy kameratechnológia segítségével, mint például az Okos felvétel funkció. Széleskörű szoftveres fejlesztések válnak elérhetővé, amelyekkel a Galaxy felhasználói élmény még teljesebb és kényelmesebb lesz.

„A Samsung nagyon fontosnak tartja, hogy Galaxy készülékein a kiemelkedő hardveres képességekkel és az intuitívan használható szoftverekkel a legjobb felhasználói élményt biztosítsa – mondta el Samu Zsófia, a Samsung Magyarország kommunikációs vezetője. – A hazánkban április 6-tól elérhető frissítéssel a Galaxy S10 és Note10 készülékek tulajdonosai is megismerhetik a Galaxy S20 páratlan funkcióit.” 

 

Továbbfejlesztett Fotó- és Videó lehetőségek

A legújabb szoftverfrissítés az elérhető legfejlettebb Galaxy fényképező- és videórögzítő funkciókat hozza el a Galaxy S10 és Note10 mobilokra. Az Okos felvétellel a felhasználók egyszerre élhetik át és örökíthetik meg a pillanat teljességét a beépített MI technológiának köszönhetően. Az Okos felvétel többféle fotót és videórészletet készít egyszerre a kamerarendszerrel, majd ezekből a legjobbakat emeli ki a felhasználóknak** . 

Az S10 mobilokon a továbbfejlesztett Éjszakai Móddal és a Note10 készülékekre is megérkező***  Éjszakai Hyperlapse felvételekkel még a sötét jelenetek is életre kelnek, így a felhasználók színpompás felvételeket készíthetnek gyenge fényviszonyok között is.

 

A tökéletes kompozíció megtalálása után a Custom Filter lehetőség a kedvelt képek színei és stílusa alapján egy többször használható szűrőt hoz létre, amely később bármelyik képre alkalmazható lesz. 

A leendő filmrendezők számára még több szerkesztési lehetőség áll rendelkezésre Professzionális videó funkcióval, mint például az ISO beállítása, a záridő módosítása vagy az expozíció szerkesztése. Felvétel közben lehetőség van az elő- és hátlapi kamerák közti váltásra. 

 

Intelligens galéria

A frissítéssel a megörökített pillanatok még egyszerűbben rendszerezhetők a Galériában. Az MI technológiának köszönhetően a Clean Gallery funkció bekapcsolásával a Galéria automatikusan csoportosítja a hasonló témájú képeket, így átláthatóbbá teszi a különböző tartalmakat**** . A felhasználók az egyes csoportokat a kedvenc képeikkel jelölhetik. A képek böngészése közben a felhasználók bármelyik fotóra ránagyíthatnak, majd a bal felső sarokban található Quick Crop gombbal a megfelelő méretre igazíthatják. 

 

Zökkenőmentes tartalommegosztás***** 

A tartalmak egyszerű rendszerezése mellett azok megosztása is gyorsabbá válik. A Quick Share-rel a felhasználók akár egyszerre több közeli készülékkel is megoszthatnak fotókat, videókat vagy nagyméretű fájlokat. A Zene Megosztással pedig már nem kell megszakítani a létező Bluetooth kapcsolatot a hangszóróval azért, hogy valaki más is lejátszhassa zenéjét az eszközön. 

 

____________________

*  A frissítés elérhetősége és tartalma országtól, szolgáltatótól és modelltől függően változhat.

**  Az Okos felvétel MI segítségével egy akár 10 másodperces videót és képeket rögzít.

***  A Note10 Lite készülékeken nem érhető el.

****  Naponta 100 képig használható.

*****  A Galaxy S10 és Note10 készülékeken a frissítés letöltése és az adott funkció (Quick Share/Music Share) bekapcsolása után érhető el.

Vissza