A HP kreativitást hoz a felhasználók életébe úttörő eszközeivel

Kütyü Magazin - 2020. április 24.

A HP bemutatja legújabb Z by HP mobil munkaállomásait és HP ENVY portfóliójának új tagjait, amelyeket a merész, kreatív alkotóknak terveztek. A HP ZBook Studio, a HP ZBook Create és a HP ENVY 15 az Adobe MAX 2019 konferencián bemutatott HP Create Ökoszisztéma legújabb elemei. 

Az új eszközökkel az alkotók legújabb generációja, az átlagfelhasználók és a profi művészek egyaránt létrehozhatnak digitális műalkotásokat, megoszthatják az ötleteiket egymással és közösen gondolhatják azokat tovább. A tartalomgyártóknak korábban nehezen mozgatható munkaállomásokat vagy nagyobb gaming eszközöket kellett használniuk ahhoz, hogy megfelelő teljesítményű gépet kapjanak. A HP legújabb megoldásai új szintre emelik a hatékony kreatív munkát, és lehetővé teszik a fotósok, vloggerek, grafikusok, mérnökök, filmesek és más kreatív szakemberek számára, hogy olyan látványos alkotásokat hozzanak létre, amelyekről korábban álmodni sem mertek.

„A jelenlegi helyzetben meg kell tanulnunk alkalmazkodni a munkavégzés és tanulás új formáihoz és ehhez minden alkotónak, a hobbiból rajzolóktól a profikig, olyan eszközökre van szüksége, amely életre kelti a gondolatait – mondta el Ale Cho, a HP Személyi számítógépek üzletágának elnöke. – Legyen szó akár a ZBook Studioról, amely méretkategóriájában kiemelkedő teljesítményt nyújt, vagy a gamingből ismert hűtési megoldásokkal érkező ENVY 15 gépekről, a HP olyan teljesítményt ad a professzionális alkotók kezébe, amellyel igazán egyedi műveket hozhatnak létre, de a sokoldalú eszközök nem csak nekik szólnak, bárki megélheti általuk a kreativitását.” 

A kreatív közösség számára létrehozott innovatív PC-s megoldások terén szerzett tapasztalatával a HP a művészek következő generációja számára is partner lesz a technológiában. A Z generációs alkotók számára a kreativitás ösztönös, és ennek kifejezéséhez egy olyan eszközre van szükségük, amely tartani tudja a lépést a legújabb meme-k és trending témák naponta megújuló világával. A professzionális alkotók számára, például a dizájn, a modellezés, a programozás vagy alkalmazástervezés területén, a Z by HP megoldások tökéletesek lehetnek kis méretük és kiemelkedő teljesítményük miatt. A HP ENVY portfolió és a legújabb ENVY 15 laptop napjaink felhasználóinak készült, akik rendszeresen szerkesztenek képeket és videókat vagy dolgoznak grafikai és webes fejlesztéseken. 

„A kreatív szakembereknek nagyteljesítményű gépekre van szüksége, amelyekkel bárhonnan dolgozhatnak – mondta Bob Pette, az NVIDIA Professzionális képalkotásért felelős alelnöke és általános igazgatója. – Az NVIDIA Quadroval, GeForce RTX grafikus vezérlővel felszerelt és NVIDIA Studio driverekkel érkező ZBook Studio, ZBook Create és ENVY 15 kiemelkedő teljesítményt és rendkívüli mobilitást biztosítanak magas színvonalon, ahogyan arra az alkotóknak is szüksége van.”

A HP ZBook Studio, a ZBook Create és az RTX grafikus vezérlővel rendelkező ENVY 15 laptopok az NVIDIA RTX Studio programjának tagjai, amely támogatást biztosít az erőforrás-igényes renderelési és MI alapú kreatív feladatokhoz, a Studio driverekkel pedig növeli a gépek megbízhatóságát. 

 

Z by HP: Úttörő teljesítmény 

A HP ZBook Studio, amely a vállalat legerősebb mobil munkaállomása köbcentiméterre vetítve, és a HP ZBook Create, amely a HP legkisebb méretű 15 colos notebookja kreatív alkotóknak és játékosoknak, kiemelkedő mobilitást biztosítanak a felhasználóknak. A könnyű és vékony kialakítású laptopok piacán az elmúlt három évben 47 százalékos növekedés volt megfigyelhető, a legtöbb ilyen PC azonban nem alkalmas az erőforrásigényes profi munkákra és grafikai feladatokra. A Z by HP portfólió legújabb tagjait úgy tervezték és alkották újra az alapoktól, hogy megbirkózzanak a kreatív munkafolyamatokkal és kiemelkedő felhasználói élményt nyújtsanak hosszabb távú munkavégzés esetén is.

A HP LP2480zx Professional DreamColor kijelzőjének fejlesztését 2015-ben a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia Tudományos és Mérnöki Díjjal ismerte el. A ZBook Studio és ZBook Create a DreamColor kijelzőt egész napos, 17,5 órás üzemidővel hozzák el a VFX művészeknek, animátoroknak és színtechnikusoknak világszerte. A képernyőn megjelenő tartalom pontosan azt mutatja, amit a művészek szeretnének, hiszen a DreamColor beépített színrendszerei automatikusan beállítják a megjelenítést és 100 százalékos sRGB és Adobe RGB színhűséget biztosítanak, több mint egymilliárd színnel a letisztultabb árnyékolásért és egyenletesebb átmenetekért.

 

HP ZBook Studio és HP ZBook Create:

  • Teljesítmény: 

       – A kreatív alkotók az összetett tervezési, renderelési- vagy streaming feladatokhoz bárhol hozzáláthatnak a Quatro vagy GeForce grafikus kártyával és következő generációs Intel Core vagy Intel Xeon processzorokkal. 

       – A kreatív szakemberek számára kiemelten fontos, hogy több projekten is dolgozhassanak párhuzamosan, anélkül, hogy az egyes feladatok lelassítanák a gépet. A ZBook Studio a gyártó legerősebb mobil munkaállomása köbcentiméterre vetítve, így ideális renderelési munkákra. 

       – A Z Power Slider teljeskörű irányítást ad a felhasználók kezébe, akár az egyes feladatokra szabható teljesítménnyel. Emellett a Z Predictive Fan Algorithm intelligens technológiával vezérli a ventilátorokat a munkafolyamatoktól és a futó alkalmazásoktól függően. 

       – Az új hűtőkamrák és a folyékony kristályos polimer segítségével a hűtési rendszer képes hosszú időn keresztül fenntartani a maximális teljesítményt. Az egyedileg kialakított hűtők kétdimenziós rendszerben vezetik el a levegőt a processzortól és a grafikus vezérlőtől, így a laptop az előző generációnál akár 2,8-szor magasabb teljesítményre képes, miközben a mérete akár 22 százalékkal kisebb.

  • Kialakítás: 

       – A ZBook Studio és a ZBook Create közel kávamentes élményt nyújt. A keretek mérete 22 százalékkal csökkent az előző generációhoz képest, a 17,5 órás üzemidővel és a könnyű alumíniumvázzal pedig egész nap használható a kiemelkedő színhűséget biztosító laptop.   

       – Az alkotóknak tervezett Z Command Billentyűzetre zökkenőmentes az átállás más termékekről, hisz az ismerős billentyűkiosztás és a halk billentyűk biztosítják a kreatív munkavégzés feltételeit zavaró megszakítások nélkül.  

       – A világ egyik legjobb hangzást kínáló, alkotásra és játékra tervezett 15,6 colos notebookja a Bang and Olufsen által hangolt, 150 Hz-es roll-off basszussal és hangszórókkal érkezik, így a HP eddigi legjobb teljesítményű basszus hangzásával biztosít részletgazdag audiokörnyezetet a felhasználók számára.

  • Fenntarthatóság: 

       – A HP első, óceánból gyűjtött műanyagból készült mobil munkaállomása, magas szinten újrahasznosítható, könnyű alumínium borítással ötszörös kopás elleni védelmet nyújt a festett szénszálas borításhoz képest, és a MIL-STD 810G teszt követelményeinek is eleget tesz.

 

 Gondos tervezéssel, rendkívüli teljesítménnyel kompakt méretben, aprólékos megmunkálással. Szigorú tesztkövetelményeknek felelt meg. A mobil munkaállomások új generációjának képviselője a legjobb alkotásokhoz, a legjobb technológiával.

 

HP ENVY: Teljesítmény a szenvedélyhez

HP ENVY 15

  • Kialakítás: 

       – A legújabb ENVY laptopot minimalista dizájn jellemzi, finoman megmunkált alumínium vázával és tökéletesre csiszolt formavilágával azonban így is egyedi darab. Az új készülék az első ENVY laptop, amely üvegborítású touchpaddel érkezik a zökkenőmentes irányításért.

       – Minden idei új HP ENVY eszköz all-in-one billentyűzettel érkezik, amely könnyen hozzáférhető bekapcsoló, kamera, mikrofon némítás, ujjlenyomat-olvasó és HP Command Center gombokkal teszi kényelmessé a használatot. 

  • Alkotás: 

       – Az alkotáshoz lenyűgöző kijelzőre és nagy teljesítményre van szükség, amely hosszú üzemidővel és sokoldalú csatlakoztathatósággal párosul. Éppen, mint az ENVY 15 esetében. 

       – A 4K OLED VESA tanúsítvánnyal rendelkező DisplayHDR True Black kijelzővel a digitális alkotások lenyűgöző részletességgel és valósághűen jelennek meg. Mindez 100 százalékos DCI-P3 színskálán, 100 000:1 kontrasztaránnyal és 400 nites fényerősséggel. Minden 4K kijelző színkalibrációja megfelel a Delta E<2 irányelveknek, így egyenletes és pontos színmegjelenítést biztosít. Az érintőkijelző reszponzív és kényelmes használatával még tovább növeli a hatékonyságot.

       – A kizárólag az új ENVY 15-ön elérhető HP QuickDrop zökkenőmentesen továbbítja a digitális alkotásokat, dokumentumokat, jegyzeteket, honlapokat, címeket vagy más fájlokat PC-re, iPhonera és Androidos telefonokra, vagy tabletekre.

 

  • Teljesítmény: 

       – A gyors renderelés, a zökkenőmentes videó lejátszás vagy a multitasking kifejezetten egyszerű az akár tizedik generációs Intel Core i9 (H-series) processzorral, a Max-Q design NVIDIA GeForce RTX 2060-nal, és az akár 32 GB DDR4 memóriával. 

       – Az ENVY 15 az első HP ENVY eszköz, amely gaming szintű hűtést kínál egyedi hűtőkamrával és két 12 voltos ventilátorral. A HP egyedi hűtőkamrás technológiája 33 százalékkal magasabb processzorteljesítményt biztosít intenzív terhelés esetén a hagyományos kialakításhoz képest.  

       – Az eszköz HP Dynamic Power megoldása automatikusan kiegyensúlyozza a CPU és a GPU energiaellátását, az IR hőszenzor pedig segíti a Performance Controlt a hőkapacitás teljes körű kihasználásában. 

       – Lenyűgöző gyorsaságú tároló kapacitás és csatlakoztathatóság akár 2 TB-os PCle SSD-vel és RAID 0-val (2xSSD), háromszor gyorsabb filetovábbítás a Wi-Fi 6-tal a Wi-Fi 5-höz képest és 5. generációs Bluetooth. 

       – A felhasználók ott és akkor alkothatnak, amikor szeretnének, a 16,5 órás üzemidőnek köszönhetően, míg 45 perc alatt akár 50 százalékos töltési szintet érhetnek el a HP Fast Charge segítségével.

 

 Az akár 8 magos és 16 szálas tizedik generációs Intel Core i9 processzorral és Max-Q design NVIDIA GeForce RTX 2060-nal érkező HP ENVY 15 gaming szintű hűtést kínál egyedi hűtőkamrás technológiájával, amely a hagyományos megoldásokhoz képest 33 százalékkal nagyobb teljesítményt biztosít az intenzív terheléshez.

 

HP ENVY portfólió:

  • HP ENVY 13: A 88 százalékos kijelző-test aránnyal, akár tizedik generációs Intel Core CPU-val és opcionálisan NVIDIA GeForce MX330 grafikus kártyával, akár 19,5 órás üzemidővel és 4K UHD kijelzővel, valamint gyors Wi-Fi 6 kapcsolattal érkező eszköz 11 colos kivitelben lesz elérhető. 
  • HP ENVY x360 13: Ez az elbűvölő átalakítható eszköz a forma és funkció egységét kínálja, 88 százalékos kijelző-test aránnyal, AMD Ryzen 4000 Series Mobil Processzorral és Radeon grafikus vezérlővel, akár 17,5 órás üzemidővel, gyors Wi-Fi 5-ös kapcsolattal és Bluetooth 5.0-val.
  • HP ENVY x360 15: 88 százalékos kijelző-test aránnyal, akár tizedik generációs Intel Core processzorral és opcionális NVIDIA GeForce MX330 grafikus vezérlővel vagy AMD Ryzen 4000 Series Mobil Processzorral és Radeon grafikus kártyával, akár 18,5 órás üzemidővel, választható 4K AMOLED kijelzővel, valamint gyors Wi-Fi 6 kapcsolattal és Bluetooth 5.0-val.
  • HP ENVY 17: 88%-os kijelző-test aránnyal, akár tizedik generációs Intel Core CPU-val és NVIDIA GeForce MX330 grafikus kártyával, akár 11 órás üzemidővel, választható 4K UHD kijelzővel, valamint gyors Wi-Fi 6 kapcsolattal és Bluetooth 5.0-val.

Vissza