Okostévéplatform a nézők tartalomfogyasztási szokásaihoz tervezve

Kütyü Magazin - 2021. január 12.

Az LG Electronics (LG) bejelentette elismert okostévéplatformjának legújabb verziója, a webOS 6.0 érkezését a vállalat 2021-es OLED, QNED Mini LED, NanoCell és UHD okostelevízióira. Az új Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval a felhasználók még kényelmesebben fedezhetnek fel új médiatartalmakat a televízión. A platformban dolgozó mesterséges intelligencia is megújult: az LG ThinQ a Google és az Amazon hangalapú asszisztenseivel karöltve a tévék kezelését, a streaming szolgáltatások és tévécsatornák közötti váltást, valamint az internetezést minden korábbinál könnyebbé teszi.

Azoknak a felhasználóknak, akik már ismerik a webOS-t, azonnal fel fog tűnni a kezdőképernyő új dizájnja, amelyet a nézők változó tartalomfogyasztási szokásai alapján, a könnyebb használat jegyében terveztek meg. Az új kezdőképernyőn gyorsabban elérhetők a leggyakrabban használt alkalmazások, és a tartalmak felfedezése is kényelmesebb a felhasználó preferenciáin és megtekintési előzményein alapuló ajánlásokkal. Mindez teljes képernyőn jelenik meg, így a felhasználók egyetlen pillantásra rögtön láthatják a számukra legfontosabb információkat és tartalmakat. Az új kezdőképernyő így tehát a megújult webOS rendszer és a készülékbeállítások központi felületeként funkcionál.

 

Az új, prémium dizájnon túl a Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval még könnyebb az eszközök kezelése, hiszen számos hangfelismerési mesterségesintelligencia-szolgáltatás — LG ThinQ, Amazon Alexa, Google Assistant — használható rajta keresztül. A kényelmesen kézben tartható, könnyű navigációt biztosító új távirányító még több kényelmi funkciót kínál: többek között gyorsabb összekapcsolást a TV és a külső eszközök között és dedikált gombokat az olyan tartalomszolgáltatókhoz, mint a Netflix, az Amazon Prime Video vagy a Disney+.* A Magic Tap funkcióval egyetlen érintésre aktiválhatjuk az NFC-t a távirányítón, amely további összekapcsolási opciókat kínál: egyszerűen a távirányítóhoz érintve egy NFC-képes telefont, tartalmakat oszthatunk meg telefonunkról a tévére és viszont. A felhasználók így a mobiljukon tárolt tartalmakat LG tévéjükön nézhetik, miközben zavartalanul használják kedvenc alkalmazásaikat okostelefonjuk képernyőjén.

 

A legújabb mesterségesintelligencia-megoldások, azaz a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító egyedi funkciói és a hangalapú felismerési lehetőségek révén a felhasználóknak az információszerzéshez elég csak kiejteniük, hogy mit szeretnének megtudni. A Magic Explorer, az LG Magic Link funkciójának továbbfejlesztett változata a képernyőn megjelenő tartalmakhoz kapcsolódó érdekes információkat jelenít meg, így a nézők többet tudhatnak meg például a filmekben és sorozatokban szereplő színészekről és helyszínekről. A lejátszott tartalomhoz igazodó Magic Explorer funkció visszafogottan, a kurzor színének megváltozásával jelzi, ha az egyes tévécsatornákon vagy LG TV szolgáltatások — például az élő tévéműsor, a galériamód, a beállítások menü vagy a műsorújság — használatakor valamilyen hasznos információt tud közölni.

Mindezek mellett a Next Picks funkció a nézők tartalomfogyasztási szokásainak elemzése nyomán segít megtalálni az ízlésüknek megfelelő tartalmakat. A felhasználói előzmények alapján a Next Picks az élő közvetítésből vagy a set-top box adatai alapján két, a streaming szolgáltatók vagy egyéb alkalmazások kínálatából pedig további egy műsort ajánl, így a nézők azonnal megtalálják az ízlésüknek megfelelő tartalmakat, megspórolva azt az időt és energiát, amit a következő tartalom kiválasztása igényelne.

 

„Felhasználóbarát, nyílt okostévéplatformunk, a webOS 6.0 legújabb verziója az eddigi legnagyobb újítást képviseli a webOS legelső, 2014-es bemutatása óta” — mondta Park Hyoung-sei, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. „A webOS új verziójával az LG demonstrálja elkötelezettségét az olyan szolgáltatások, termékek és technológiák iránt, melyek nagyra értékelt vásárlóink igényeire és vágyaira válaszolnak.”

A termékek és funkciók elérhetősége régiónként változhat. Az LG legújabb, a webOS 6.0 okostévéplatformot alkalmazó készülékeit a január 11-én kezdődő CES 2021 kiállításon, az LG virtuális kiállítótermében tekinthetik meg az érdeklődők.

______________

* A távirányító gombjai országonként eltérőek lehetnek.

Vissza