A Mi 11 kamerái egy filmstúdióban is megállnák a helyüket

Kütyü Magazin - 2021. február 9.

A Xiaomi bejelentette a Mi 11 okostelefonok globális értékesítését. Az új készülék a vállalat zászlóhajós Mi termékcsaládjának legújabb tagja lesz. Egy minden ízében prémium minőséget képviselő okostelefon kerül hamarosan a boltokba, amely jelentősen felülmúlja elődjét: a Qualcomm Snapdragon 888 chipsetnek köszönhetően teljesítményben, a 108 MP-es képet biztosító három hátlapi kamerájának köszönhetően pedig képminőségben is. Mindezeken túl, a mozifilmek hangulatát idéző hanghatás és 50 wattos, vezeték nélküli töltés emeli a Mi 11-et a prémium kategória élére.

A Mi 11 okostelefonnal egyidőben kezdi meg a Xiaomi a Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team Edition roller, és egy prémium kategóriás QLED televízió, a Mi TV Q1 75 árusítását is.

A három hátlapi kamerával készíthető 108 MP-es fotók és a mesterséges intelligenciával továbbfejlesztett mozifilmmódok szárnyakat adnak a felhasználók kreativitásának

Mostantól egy nadrágzsebben is elférhet egy teljes filmstúdió technikai arzenálja. Három hátlapi kamerájával, a Mi 11 képes filmrendezőt varázsolni bármilyen amatőr fényképészből vagy kezdő vloggerből. A 108 MP azt jelenti, hogy jelenleg az Mi 11 rendelkezik a világon a legnagyobb felbontású nagylátószögű kameraszenzorral. A Mi 11 kristálytiszta, a legapróbb részleteket is olyan élességgel láttató felvételeket készít, amelyekre csak a professzionális DSLR vagy tükörnélküli fényképezőgépek képesek. A 13 MP-es ultraszéles látószögű kamera és az 5 MP-es tele makró lencse biztosítja azt a technológiát, amellyel lenyűgöző tájképek és a finom részleteket is feltáró, látványos bokeh-keretezésű fényképek készíthetőek. A kijelzőbe ágyazott 20 MP-es előlapi kamera minimalizálja a kijelző kávájának méretét – miközben biztosítja a felhasználók számára a tökéletes selfie vagy épp videochatelés élményét a barátokkal.

A Mi 11 a Xiaomi meglévő technológiai fejlesztéseit használja ki az egyedülálló fénykép- és videóminőség érdekében. A továbbfejlesztett éjszakai mód immár mindhárom kamerán elérhető: az elsődleges, 108 MP-es hátoldali kamerán, az ultra széles látószögű, és az előlapi kamerán is működik. A legújabb technológiákat felvonultató éjszakai videómód teljesen új szintet képvisel az iparágban: RAW formátumban is képes kiszűrni a képzajt, így az éjszaka sötétjében is élénk képet biztosít. Hat, egyetlen érintéssel elérhető, mesterséges intelligenciára épülő mozimódot kínál a Mi 11, amelyek révén eddig ismeretlen könnyedséggel lehet művészi hatású felvételeket készíteni: a Párhuzamos világok (Parallel World) mód például duplikálja és megfordítja a képeket, ezzel hozva létre egy tükrözött világot; a Freeze Frame Video pedig kimerevíti és klónozza a képeket olyan érzetet keltve, mintha a film egyes részein megállt volna az idő. A filmkészítés szerelmesei nagyra értékelik majd a Magic Zoom módot is, amellyel olyan, a thrillerekből ismerős illúzió kelthető, mintha a kamera egyszerre közelítene rá bizonyos jelenetekre, miközben el is távolodik tőlük.

További jelentős változásokat indukálhat a piacon az is, hogy a Mi 11 a stúdiókamerákra jellemző beállítási lehetőségeket is kínál: HDR10+ felvételi módot és egy új Pro Time-lapse módot. Ezekkel beállítható a zársebesség, az ISO, a rekeszérték és az EV, így még a legnagyobb kihívást jelentő fényviszonyok mellett is kiváló képek készíthetőek. A profi stúdiókamerákra jellemző beállítási módok a későbbi szerkesztési lehetőségekre is kiterjednek: mesterséges intelligenciára épülő technológiát alkalmaz az AI Erase 2.0, amellyel a felhasználó egyetlen kattintással eltávolíthatja a képről az oda nem illő tárgyakat vagy vonalakat.

Minden részlet hallhatóvá és láthatóvá válik a 120 Hz-es frissítési rátával rendelkező, 6,81 hüvelykes AMOLED DotDisplay kijelzőnek és a HARMAN KARDON hangzásnak köszönhetően

A Mi 11 nyújtja az egyik legjobb kijelzőt jelenleg a piacon, amely a DisplayMate-től, a világ egyik vezető, kijelzőket értékelő szakmai szervezetétől megkapta az A+ besorolást és a legkiemelkedőbb kijelzőnek járó elismerést. A prémium kategóriára jellemző 120 Hz-es, 6.81” AMOLED DotDisplay kijelző nemcsak jól néz ki, de a felhasználóját is egyedülálló élményben részesíti. A Xiaomi legfejlettebb, WQHD + ultranagy felbontású és 10 bites színtechnikát alkalmazó kijelzője ragyogó színeket, lélegzetelállító képélességet és egyenletes színátmeneteket biztosít. A Super Resolution technológiában az egyszerűség kényelmes használattal párosul, hiszen az alacsony felbontású videók úgy frissülnek WQHD + minőségre, hogy ehhez szükségtelenül nagy adatfeldolgozásra sincs szükség.

A 480 Hz-es érintéses mintavételi frekvenciával és a kijelzőbe épített ujjlenyomat-leolvasóval rendelkező Mi 11 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zökkenőmentesen és gyorsan megnyissák készüléküket, amiben a készülék kerete, vagy az azon elhelyezett felületek sem zavarhatják őket. A Mi 11 lekerekített sarkaival és üveg hátoldalával karcsú, időtlenül divatos megjelenésű, szépen kézbe simuló készülék.

A Mi 11 professzionális, Harman Kardon által hangolt kettős hangszórói gondoskodnak az egyedülálló, mozihangulatot idéző hangminőségről, a Corning Gorilla Glass Victus  borítás pedig megóvhatja a készüléket a nagyobb károkat okozó sérülésektől. A Mi 11 tükröződésmentes, matt felületei csak a szemet gyönyörködtetik, az ujjlenyomatoknak ellenállnak. A készülék kétféle színváltozatban lesz elérhető: Midnight Grey és Horizon Blue.

A Mi 11 a ma elérhető legfejlettebb technológiáját alkalmazva, a teljesítmény tekintetében is egy lépéssel a piac előtt jár

A Mi 11 az első olyan készülék a piacon, amely Qualcomm Snapdragon 888 processzorral van ellátva. A Xiaomi legkorszerűbb mobil platformjával ötvözve elmondhatjuk, hogy a Mi 11 újraértelmezi a prémium minőséget az okostelefonok piacán. A Qualcomm Snapdragon 888 teljesen új sztenderdeket vezet be az adatfeldolgozás terén az Adreno 660 GPU, hatodik generációs Qualcomm AI-motorral és az X60 modemmel – ez a technológia a mesterséges intelligenciát ötvözi a villámsebes 5G konnektivitással.

A Mi 11 jóval gyorsabb, erősebb és hatékonyabb elődjénél, amit az 5nm-es gyártástechnológiára épülő adatfeldolgozási módszernek is köszönhet. A készülék amellett, hogy támogatja a 2K / 120fps / HDR játékokat, még egy nyolcmagos, ultranagy méretű Arm Cortex-X1 processzormaggal is rendelkezik, amely lényegesen megnöveli a készülék teljesítményét. Mindez kiegészül a 3200 MHz-es LPDDR5 által biztosított óriási adatátviteli sebességgel, amely 5500 Mbps-ról 6400 Mbps-ra nőtt.

A legújabb LiquidCool hőelvezető rendszer a biztosíték arra, hogy a készülék a túlforrósodás veszélye nélkül tudjon megbirkózni a nagy adatforgalmat generáló játékokkal és az egyéb, nagy számítási kapacitást igénylő műveletekkel is. Mindezek azonban nem befolyásolják hátrányosan a Mi 11 üzemidejét, ugyanis a készülék 4600mAh akkumulátorral rendelkezik. A készülék 10 wattos fordított töltésre képes. A Mi 11 55 watton vezetékkel, 50 watton pedig vezeték nélkül, szélsebesen újratölthető. 

A készülék dobozában található 55 wattos GaN töltő biztosítja, hogy bármilyen helyzetnek feltöltött készülékkel vághassunk neki.

A Xiaomi nagy meglepetéssel készült a játékok rajongóinak is. A Xiaomi a Mi 11 piacra dobásával egyidőben kezdett együttműködést a tavaly világszerte óriási lelkesedéssel fogadott Genshin Impact fejlesztői csapatával. A játék fejlesztőjével a MiHoYo-val együttműködve, a Mi 11-felhasználók teljesen átadhatják magukat a Genshin Impact csodálatos, kalandokkal teli világának, változatos szerepekben számtalan rejtély megoldásában vehetnek részt, csodálatosan részletgazdag képi megjelenítés és akadásmentes, folyamatos játékmenet mellett.

Az eddigi leggyorsabb MIUI - bemutatjuk a MIUI 12.5-et

A MIUI 12.5 a MIUI 12 továbbfejlesztése, amely a rendszer optimálisabb működésére fekteti a hangsúlyt. A rendszer felhasználói felületének teljes átalakításával a processzor igénybevételét közel 22% -kal, készülék energiafogyasztását pedig közel 15%-kal sikerült lecsökkenteni, ami természetesen sem a sebességben, sem a grafikai megjelenítésben nem érzékelhető.

Amiben viszont igen, az a kijelző korábbiaknál jobb gesztusvezérlése. A rendszer elődeiben a kézmozdulatokat és az egyéb feladatokat egyetlen utasítási egységben dolgozták fel (renderelték), így ezek a feladatok egymással versengtek a CPU használatáért. Ebben a felállásban előfordulhatott a processzor túlterhelése, ami apró késéseket eredményezhetett a feladatok végrehajtásában. A MIUI 12.5-ben a gesztusok feldolgozása külön szálon fut, így elkerülhető, hogy más feladatok végrehajtása zavarja ezek lefutását, így biztosítható a gyorsabb reakció, a nagyobb reszponzivitás.

A MIUI 12.5 fontos újítást vezetett be az eltávolíthatatlan rendszeralkalmazások terén is. Az új rendszerben található alkalmazások túlnyomó része ugyanis eltávolítható, a rendszer alapvető működéséhez szükséges alkalmazásokat pedig el lehet rejteni. A MIUI 12.5 2021 második negyedévében érkezik meg frissítés formájában a készülékekre. Az érintett készülékek a következők: Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 11. A frissítés egy későbbi hullámában 11 újabb készülék kerül sorra. A frissítés ütemezéséről és az érintett készülékről a MIUI.com oldal nyújt tájékoztatást.

A Mi 11 kétféle, 8 GB + 128 GB, valamint 8 GB + 256 GB változatban lesz kapható, az utóbbi továbbfejlesztett LPDDR5 3200 MHz RAM-mal + UFS 3.1 tárhellyel. A készülékek ajánlott fogyasztói ára 299.990 Ft, illetve 319.990 Ft lesz.

A minőség iránti elkötelezettségéhez híven, a Xiaomi három évre ingyenes garanciát vállal a Mi 11 készülékekre. Mindezen felül, a vásárlást követő egy éven belül a Mi 11-tulajdonosok ingyenes kijelző szervízre is jogosultak a Xiaomi helyi, hivatalos szervízközpontjaiban.

Kulcsszavak: okostelefon, Mi 11, Xiaomi
Vissza