Új, nagy teljesítményű Dell EMC PowerEdge szerverportfólió

Kütyü Magazin - 2021. március 25.

A Dell Technologies bemutatta az eddigi legerősebb és legbiztonságosabb Dell EMC PowerEdge szerverportfólióját. Az új szerverekkel kikövezi az utat az önműködő infrastruktúrák felé, amelyek hatékonyabbá teszik az informatikai műveleteket, támogatják a mesterséges intelligenciát és a peremhálózati IT igényeinek is eleget tesznek.

A világ legkeresettebb szerverportfóliója biztosítja a szükséges teljesítményt a különböző helyekről származó adatok valós idejű elemzéséhez és azok alapján a cselekvéshez – a központi adatközpontoktól a nyilvános felhőkön át a peremhálózati helyszínekig. Az új portfólió 17 új PowerEdge szerverrel és a Dell 1100 tulajdonában lévő vagy bejegyzett szabadalmával minden idők legnagyobb teljesítményét nyújtja.

„Az adatokat minden eddiginél több helyen hozzák létre, így a lehető leggyorsabb felhasználásuk kihívást jelent a szervezeteknek. Ahogy fejlődik az informatika, az infrastruktúra helyétől függetlenül elengedhetetlenné válik a fejlett automatizálás. Az új szerverek olyan teljesítményt nyújtanak az ügyfeleknek, amelynek segítségével felgyorsíthatják az adatalapú működés kialakítását és nagyot léphetnek az önműködő számítástechnika irányába” – mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának elnöke és ügyvezetője.

Az önműködő számítási feladatokkal az ügyfelek önállóan üzembe helyezett, készletezett és felügyelt infrastruktúrákat hozhatnak létre a jövőben. Jelenleg a PowerEdge szerverekkel és rendszerfelügyelettel akár 85 százalékos időmegtakarítás érhető el átlagosan, és több tucat lépés válik feleslegessé az automatizálásnak köszönhetően.

A vállalatok gyorsabban elérhetik a céljaikat

Az AMD és az Intel legújabb technológiáinak optimalizálásával az új PowerEdge szerverek biztosítják az ügyfelek kritikus fontosságú terheléseihez és az alkalmazásaik működtetéséhez szükséges számítási kapacitást. Néhány példa a fejlesztések közül:

•  A 3. generációs AMD EPYC processzorokkal felszerelt PowerEdge R6515 akár 60 százalékkal felgyorsítja az adatfeldolgozási kapacitást a Hadoop big data-adatbázisokban, így gyorsítva az adatalapú működéshez vezető utat.

•  A PowerEdge R750 a hamarosan érkező 3. generációs skálázható Intel Xeon processzorokkal akár 43 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt a nagymértékben párhuzamos lineáris egyenletek megoldása során, így képes támogatni a legnagyobb számítási teljesítményt igénylő terheléseket.  

„A PowerEdge szervereken üzembe helyezett virtuális környezet rugalmasságot biztosít a terhelések igény szerinti feladatelosztásra. Legyen szó egy e-mailről, az ügyfélforgalom növekedéséről vagy egy gépi tanulási terhelésről, amelyet gyorsan végre kell hajtani, a PowerEdge rugalmasságának és nagy teljesítményének köszönhetően igazodni tudunk az üzleti igényekhez” – nyilatkozta Joel Weight, az Overstock.com technológiai igazgatója.

Mesterséges intelligenciával a legnagyobb adatmennyiségekhez

A PowerEdge szerverek mostantól Gen 4.0 PCIe-vel – ezzel az előző generációhoz képest megduplázva az adatátviteli teljesítményt – és szerverenként akár hat gyorsítóval rendelkeznek a legnagyobb kihívást jelentő, nagy adatmennyiséggel járó terhelések támogatásához. Ezek a technológiák a PowerEdge önműködő intelligenciájával kiegészítve hozzák létre az eddigi legnagyobb mértékben mesterséges intelligenciára épülő PowerEdge portfóliót, ezzel lehetővé teszik a szervezeteknek az új igények előrejelzését és a gyorsabb reagálást.

A legújabb portfólió két vadonatúj, gyorsításra optimalizált szervert tartalmaz:

•  PowerEdge XE8545:
Az MI-terhelések feldolgozásához csúcsteljesítményt nyújtó szerver a legújabb, MI-hez és adatelemzésekhez készült HPC-kompatibilis megoldást működteti. Ezzel egyszerűbbé teszi a mesterséges intelligencia, az elemzések és a fejlett számítási terhelések futtatását egyetlen rendszeren. A PowerEdge XE8545 egy két bővítőhelyes, 4U méretű rackszerverben egyesíti az akár 128 magos 3. generációs AMD EPYC processzorok, négy NVIDIA A100 grafikus vezérlő és az NVIDIA virtuális GPU-szoftverének optimalizált teljesítményét.

•  PowerEdge R750xa:
A kifejezetten a teljesítmény felgyorsítására kifejlesztett szerver nagy grafikus teljesítményt biztosít a gépi tanulás betanítási fázisához, a következtetéshez és az MI alapú műveletekhez, beleértve a nemrégiben bejelentett NVIDIA AI Enterprise szoftvercsomagot a VMware vSphere 7 2. frissítéshez. A két processzoros, 2U méretű szervert 3. generációs, skálázható Intel Xeon processzorok működtetik, és akár négy dupla szélességű és hat egyszeres szélességű grafikus vezérlő használatát támogatja. 

Strapabíró és kismélységű szerverek

Az új portfólió tagjai a távoli és szélsőséges körülményeknek is ellenálló PowerEdge XR11 és XR12 szerverek, amelyek strapabíró kialakításuk mellett biztosítják a vállalatok számára szükséges teljesítményt és biztonságot. A megerősített gépháznak, a minimális méretnek és a több gyorsító támogatásának köszönhetően az Intel-alapú XR11 és XR12 csekély mélységű szerverek a peremhálózati és terepi terhelések egyre növekvő igényeinek kiszolgálására készültek.

Beépített biztonság a teljes körű védelem érdekében

A visszajelzések alapján világszerte a szervezetek első számú aggodalma a digitális átalakuláshoz vezető úton az adatvédelem és a kiberbiztonság.

A kibertámadásoknak ellenálló infrastruktúrával és az ismert szilíciumlapra integrált bizalmi rendszerrel (Root of Trust) az új portfólió átfogóan közelíti meg a problémát, és gondoskodik a PowerEdge szerverek biztonságáról a gyártástól az üzembe helyezésen át a teljes életciklus végéig.

A védelem már az üzembe helyezés előtt élesedik a Dell Technologies biztonságos összetevő-ellenőrzéssel, amely kategóriájában egy egyedülálló szolgáltatás szerverekhez, és a Dell biztonságos ellátási láncra irányuló biztosítási folyamatának része. Egyedi funkciókkal, például a PowerEdge UEFI biztonságos rendszerindítás-testreszabással hatékonyabban felügyelhető a rendszerindítás biztonsága, így elkerülhetővé válnak a támadások. 

A fenntarthatóságot szem előtt tartó, energiatakarékos hűtés

A termékek energiatakarékossága fontos a környezet és az ügyfelek szempontjából is, és a Dell Technologies fenntarthatósági céljai erre is kiterjednek. A Dell az egyedi kivitelezésű gépházzal rendelkező új szervereket csatorna ventilátorokkal és adaptív hűtéssel szerelte fel, ami hatékonyabb energiafogyasztást biztosít, és akár 60 százalékkal javítja az energiatakarékosságot az előző generációkhoz képest. A multivektoros hűtésnek köszönhetően pedig a PowerEdge automatikusan a szerver legmelegebb területére vezeti a levegőt a hűtési teljesítmény optimalizálása érdekében. Az egyes szerverekhez elérhető közvetlen folyadékhűtés is, amely saját fejlesztésű szivárgásérzékelési technológiával rendelkezik, hogy a felmerülő problémák gyorsabban fellelhetőek és elháríthatóak legyenek. 

Elérhetőség

•  A 3. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkező Dell EMC PowerEdge C6525, R7525, R6525, R7515 és R6515 szerverek már világszerte elérhetőek. 

•  A 3. generációs AMD EPYC processzorokkal rendelkező Dell EMC PowerEdge XE8545 szerverek március 29-től világszerte elérhetőek.  

•  A 3. generációs, skálázható Intel Xeon processzorokkal rendelkező Dell EMC PowerEdge C6520, MX750c, R750, R750xa és R650 szerverek 2021 májusától lesznek világszerte elérhetőek. 

•  A Dell EMC PowerEdge R750xs, R650xs, R550, R440, illetve a strapabíró PowerEdge XR11 és XR12 2021 második negyedévében lesz elérhető.  

Vissza