Megválik telefonos részlegétől a Sony?

Farkas Norman - 2015. január 14.

A japán gyártó igen jelentős veszteséggel zárhatja a márciusban véget érő üzleti évet, mivel a mobilok és a televíziók frontján sem aratott elég nagy sikert termékeivel. A Reuters szerint akár a telefonos részleg eladása is felmerülhet, miközben megoldást keresnek a vállalat vezetői a problémákra.

Korábban már hallhattuk a Sony stratégiaváltásáról szóló hírt, miszerint a jövőben az eddiginél jóval kevesebb Xperia okostelefon és táblagép gyártását tervezi a japán vállalat. A Reuters szerint sokkal drasztikusabb lépésekre is elszánhatja magát a cég, s amennyiben a más gyártókkal való együttműködés sem hoz számára sikert, elképzelhető, hogy hamarosan a mobilok és a tévék piacáról is kivonul.

A Sony kétségbeesésének legfőbb okát az említett részlegekre vonatkozó pénzügyi eredmények adják, melyeknek „köszönhetően” a vállalat 1,9 milliárd dolláros veszteséget könyvelhet el a márciussal lezáruló pénzügyi évre.

A mobil- és TV részleg eladásával a japánok teljes gőzzel a PlayStation játékkonzol és a képalkotó megoldások fejlesztésére koncentrálhatnak, melyek igen sokat hozhatnak nekik a konyhára. Erre utal a PlayStation 4 népszerűsége is: a konzolból már 18,5 millió példány talált gazdára, így a Microsoft Xbox One-ját is lepipálja eladások tekintetében.

Bár egyelőre nem tudni, hogy megvalósulnak-e (és ha igen, kb. mikor) a Reuters által belengetett részlegeladások, de annyi biztos, hogy komoly változások előtt áll a vállalat, hiszen ezt már maga Kazuro Hirai, a Sony vezérigazgatója is bejelentette.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza