15,6 hüvelykes hordozható monitort mutatott be az AOC

Kütyü Magazin - 2021. július 7.

Az AOC kijelző-specialista az új I1601P modellel bővíti hordozható monitorok portfólióját. A hordozható képernyők akár útközben, akár a munkahelyen, vagy kis otthoni irodában egyszerű megoldást jelentenek az egymonitoros rendszerek többmonitoros megoldássá történő bővítésére. 

A 39,5 cm (15,6 hüvelyk) képátlójú I1601P kompakt, mérete hasonló egy laptop képernyőhöz. Az I1601P Full HD felbontással és IPS panel technológiával rendelkezik, amely gazdag színeket, élességet, valamint széles betekintési szögeket (170/170°) biztosít. Az egykábeles megoldásnak köszönhetően (a kábel a dobozban található) USB-A és USB-C portokon keresztül is csatlakoztatható.

AOC I1601P hordozható monitor:
hozzon létre többmonitoros felállítást hibrid USB csatlakoztatással

 

Akár otthonról, akár irodából dolgozik, egy második képernyő növeli a termelékenységet, mivel gyakorlatilag megduplázza a hasznos képernyőterületet. Sokak számára mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen képernyőn, például egy laptopképernyőn történő munkavégzés akadályozza a munkafolyamatokat, mivel zsúfolt és túlterhelt munkaterületet eredményez.

Ez természetesen az út közbeni munkavégzésre is igaz. Azok a felhasználók, akik megszokták, hogy két képernyővel dolgoznak az irodai asztaluknál, útközben, vonaton, repülőn vagy terepen is ugyanezt a termelékenységet igénylik.

Az ilyen esetekben az AOC hordozható képernyői nagyszerű életmentő megoldást jelentenek. A hordozható képernyő portfólió számos opcióval rendelkezik; az I1601FWUX például egy hordozható 15,6 hüvelykes képernyőt nyújt USB-C csatlakoztathatósággal, míg az I1659FWUX egy hasonló panelt kínál USB DisplayLink technológiával, amely az USB-A portot használja.

A hibrid egykábeles megoldásnak köszönhetően a vadonatúj I1601P mindkét világ legjavát adja. Az USB-C porttal felszerelt laptopokhoz és eszközökhöz az I1601P egyetlen USB-C kábelen keresztül egyszerűen csatlakoztatható. A csatlakozás ellátja árammal a kijelzőt, és az USB DisplayPort Alt üzemmóddal továbbítja a videójelet.

 

Hibrid USB-C és USB-A csatlakoztathatóság az I1601P modellel (kábel mellékelve)

Több, mint rugalmas

Bár az USB-C technológia egyre elterjedtebb, a régebbi laptopok és készülékek nem feltétlenül rendelkeznek ezzel a porttal. Ebben az esetben a DisplayLink technológia a videójelet a szokványos USB-A porton keresztül továbbítja, így ez a fejlesztés a régebbi és újabb eszközök egész sorának kínál azonnali termelékenység növekedést. A DisplayLink illesztőprogramok számos operációs rendszerhez letölthetők, többek között Windows, macOS, Android, ChromeOS és Ubuntu operációs rendszerekhez.

AOC I1601P USB-C DisplayLink technológia

Az I1601P rugalmassága mind a régi, mind a modern számítógépekhez számos forgatókönyv szerint alkalmazható. Azokban a vállalkozásokban és otthonokban, ahol egyes eszközök USB-C, mások pedig csak USB-A csatlakozóval rendelkeznek, az I1601P biztosítja a képernyő bővíthetőségét. A másodlagos képernyő további óriási előnye, hogy az egyik képernyőn megjeleníthet egy e-mailt vagy egy IM klienst, míg a másikon egy Word-dokumentumot vagy egy táblázatot. Vagy az egyik képernyőn videót nézhet, míg a másikon jegyzetelhet. Csak a képzelete szab határt!

Biztonságosan magával viheti bárhová

Az I1601P kialakítása minimalista, szürke alumínium hátlappal és vékony fekete kávával az előlapon. Hordozáskor a mellékelt SmartCase megvédi a képernyőt a karcolásoktól és összecsukható állványként is használható. Mindössze 800 g súlyával elég könnyű ahhoz, hogy egy táskában vagy hátizsákban magával vigye a repülőre és a vonatra, vagy a napi ingázás során használja.

 

AOC I1601P USB-C SmartCase

Az AOC I1601P modellje egy 15,6 hüvelykes 1920 x 1080 felbontású, 60 Hz képfrissítési sebességű és 5 ms GtG válaszidejű IPS panellel rendelkezik. 220 nit fényerősségével és tükröződésmentes bevonatával a legtöbb fényviszony között használható. A potenciálisan káros kék hullámhossz csökkentése érdekében aktiválható a LowBlue technológia. Az I1601P fekvő, vagy álló módban is használható. Az OSD a fizikai gombokon keresztül, valamint az i-Menu szoftveren keresztül is elérhető, ahol az Auto-Pivot funkció is engedélyezhető.

Az AOC I1601P modell 2021 augusztustól lesz megvásárolható 239 € ajánlott fogyasztói áron.

Vissza