A Xiaomi kamerája Kitemark tanúsítványt nyert

Kütyü Magazin - 2021. augusztus 15.

A világ egyik vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat Mi 360° otthoni biztonsági kamerája elnyerte a British Standard Institution (BSI), a brit üzleti fejlesztésekkel és szabványokkal foglalkozó vállalat Kitemark tanúsítványát a Lakossági IoT-eszközök kategóriában. A Xiaomi Home alkalmazás szintén megkapta a tanúsítványt a Biztonságos Digitális Alkalmazások kategóriájában.

A Kitemark tanúsítványok megszerzése azt jelenti, hogy a Xiaomi termékek teljesítik a ma legfejlettebbnek tartott biztonságtechnikai követelményeket, beleértve az Európai Távközlési Szabványügyi Intézet (ETSI) által kiadott EN303645 szabvány előírásait is. Ez egy újabb jelentős mérföldkő abban a termékfejlesztési folyamatban, amellyel a Xiaomi a fogyasztók személyes adatait és magánéletét igyekszik a lehető leghatékonyabban megvédeni.

Frank Zhang, a BSI Greater China ügyvezető igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk annak, hogy a Xiaomi Mi 360° Home biztonsági kamerája és a Home alkalmazása megszerezte a Kitemark tanúsítványokat. A Xiaomi komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy termékei megfeleljenek a  nemzetközi biztonsági szabványoknak és hogy kivívják a fogyasztók bizalmát. A BSI örömmel folytatja az együttműködését a Xiaomival, hogy együtt fejleszthessük tovább az IoT ökoszisztémát, amelynek fontos eleme a fogyasztói bizalom megerősítése a márkák iránt."

 

 

 

A Kitemark egy termék- és szolgáltatás-minőségi védjegy, amelynek tulajdonosa és gondozója a BSI. A BSI a ETSI/EN303645 szabványon alapuló IoT-rendszerek műszaki tesztelését és biztonsági ellenőrzését végzi, ezzel segítve a fogyasztókat abban, hogy egyszerűen és gyorsan azonosíthassák a garantáltan biztonságos és megbízható IoT-eszközöket.

A Xiaomié a világ legnagyobb fogyasztói AIoT platformja, amelyhez mintegy 49 millió felhasználó több mint 351 millió eszköze csatlakozik világszerte*. A Xiaomi a felhasználói adatok biztonságát és a magánélet védelmét mindig is prioritásként kezelte, ezért átfogó adatbiztonsági, irányítási és technológiai keretrendszert dolgozott ki. A Xiaomi Mi AIoT platformjának biztonságosságát a BSI mind az ISO/IEC 2700 információbiztonsági irányítási szabvány, mind az ISO/IEC 27701 adatvédelmi információkezelési rendszer szerint tanúsította. Ezzel egyidejűleg a Xiaomi közzétette a Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Devices (Kiberbiztonsági Alapok a Fogyasztói IoT Eszközökhöz) és a Xiaomi IoT Privacy White Paper** című dokumentumokat, amelyek átfogó képet adnak a vállalat biztonsági és adatvédelmi irányelveiről, gyakorlatáról.

 

 

 

Cui Baoqiu, a Xiaomi alelnöke és a Xiaomi Biztonsági és Adatvédelmi Bizottságának elnöke elmondta: "A Mi 360° otthoni biztonsági kamera és a Xiaomi Home alkalmazás jól példázzák, hogyan ültetjük át a biztonsági és adatvédelmi keretrendszer előírásait a gyakorlatba. A BSI Lab által végzett fejlett biztonságtechnológiai tesztek és -auditok révén az intézmény igazolta, hogy a tesztelt termékeket a legszigorúbb biztonsági és adatvédelmi elveknek megfelelően fejlesztették ki. A felhasználók adatainak és magánéletének védelme mindig is messzemenő prioritást élvezett nálunk, az összes piacunkon."

________________ 

* 2021. március 31-i adat, okostelefonok és laptopok nélkül.

** A Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things és a Xiaomi IoT Privacy White Paper letölthető a https://trust.mi.com/ weboldalról.

Vissza