Miben segíthet neked az okos vízkezelés?

Kütyü Magazin - 2021. szeptember 6.

Az okosotthonokra sokan még mindig a jövő technológiájaként tekintenek, pedig az igényeinkre reagáló, vezérelhető vagy “gondolatainkat maguktól is kitaláló” lakások már nagyon is a jelenhez tartoznak. Az utóbbi években eljutottunk oda, hogy lassan egyáltalán nem meglepő, ha a hazaérkezőt egy digitális asszisztens üdvözli, aki kérésre kinyitja az ablakokat, felkapcsolja a villanyt és elindítja a kért zenét.

Ha otthonunk „okosítására” készülünk, érdemes a beszerzendő eszközök hasznosságát akár szakértő segítségével végiggondolni. Valószínűleg akkor döntünk jól, ha a valódi segítséget nyújtó, megtérülő befektetést jelentő berendezéseket részesítjük előnyben. Az egyik legfrissebb ilyen technológia az intelligens vízkezelés.

Irány az okos vízkezelés!

Bár a hazai ivóvíz jellemzően jó minőségű, számos érv szól amellett, hogy a vezetékes vizet szűréssel, vízlágyítással optimalizáljuk a felhasználási igényeknek megfelelően. 

A legbosszantóbb probléma talán a vízkövesedés, ami miatt talán már mindenkinek mentek tönkre háztartási eszközei. Pedig a vízhálózat belépési pontjára felszerelt központi vízlágyító segítségével ez jórészt elkerülhető lenne!

A központi vízszűrők a teljes otthonunk vizének szűréséért felelnek, a vezetékes vizet a belépési pontján szűrik meg mechanikusan, megvédve a háztartási készülékeinket és csaptelepeinket a rozsda vagy a homok okozta károsodástól. 

Ezzel szemben a csapra szerelhető konyhai vízszűrők a csapvíz ízét teszik kedvezőbbé azzal, hogy kiszűrik az olyan anyagokat, mint például a klór. Ráadásul még értékes ásványi anyagokat is adhatnak hozzá, például magnéziumot, létrehozva ezzel egy újfajta, prémium minőségű vizet.

És miért kell, hogy ezekhez egy intelligens rendszer kapcsolódjon? Sokan nem tudják, hogy ezek az eszközök folyamatos karbantartást igényelnek – ha ez nem történik meg, a várt eredmény egy idő után elmarad. Éppen ezért, hogy könnyebbé váljon a berendezések kezelése és biztosítsák az optimális vizet a felhasználási pontokon, megszületett az intelligens vízkezelő rendszer koncepciója.

BWT applikációval a tudatos vízkezelésért

A BWT Best Water Home applikációja a vele kompatibilis BWT Perla Silk Smart vízlágyítóval az előbb leírt folyamatot biztosítja. A központi vízlágyítóval összekötött Android vagy iOS app segít abban, hogy minél több adatot és információt kapjunk a készülék működéséről. Az app monitorozza a háztartás vízfogyasztását és figyelmeztet, ha karbantartásra van szükség, vagy ha a vízlágyítóba sót kell önteni.

Az applikáció segítségével akár az otthonodtól távol is elindíthatod a karbantartási folyamatokat. Így mire hazaérkezel a hosszú hétvégéről, lefut a vízlágyító regenerálása és higiénikus, biztonságos, munkára kész állapotban vár a készülék. 

A háztartás ne csak okos, de ésszerű is legyen

Az okoseszközök terjedése kétirányú: egyrészt a hétköznapjainkban használt tárgyak között egyre többől létezik okos verzió, másrészt ezek az eszközök a tömegek számára is egyre megfizethetőbbek, ennek megfelelően pedig egyre népszerűbbek.

Az okosotthon-mánia, az eszközök halmozása sokak számára a kényelmet és a luxust jelenti. Azonban az olyan berendezések, mint a BWT Perla Silk Smart vízlágyító, egy intelligens hűtőszekrény, wifis mosógép vagy egy okosóra komoly, praktikus segítséget is adhatnak a hétköznapok menedzseléséhez. Ha mélyebben is érdekel a téma, vár rád a BWT podcast csatornája!

 

Kulcsszavak: okosotthon, okoseszköz
Vissza